Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Naj športniki 2005
17.03.2006, 3251 ogledov, 0 komentarjev 

Naj športniki 2005

Športna zveza Šoštanj je v petek, 17. marca 2006, podelila priznanja najboljšim športnikom, športnim delavcev in društvom na področju občine Šoštanj. Za svoj trud in športne dosežke v lanskem letu so bili nagrajeni:

Kategorija D: Priznanje perspektivni športni ekipi
OK Šoštanj – Topolšica, ekipa mlajših dečkov

Ekipo mlajših dečkov OK Šoštanj – Topolšica sestavljajo igralci Jošt Beričnik, Miha Bizjak, Blaž Fricelj, Urban Hudournik, Jan Kramer, Luka Lenarčič, Matija Nadvežnik, Urh Port, David Trap, Aleš Turk, Tilen Vidakovič in trener Vito Mihalinec.
Ekipa mlajši dečkov je v sezoni 2004/05 tekmovala s svojimi vrstniki iz 36 odbojkarskih klubov na nivoju Slovenije. Tekmovanja so potekala preko območnega, regijskega in finalnega tekmovanja. S svojimi odličnimi tekmami so prekosili vse tekmece in se prebili v finale, kjer so osvojili 4. mesto in tako postali 4. najboljša ekipa v državi, kar je za mlade športnike izvrsten dosežek. Tovrsten uspeh jih vsekakor opravičeno uvršča med dobitnike priznanja perspektivni športni ekipi v Občini Šoštanj. Priznanje je hkrati tudi pohvala Odbojkarskemu klubu Šoštanj – Topolšica oz. vaditelju za dobro in strokovno delo na področju dela z mladimi.
Predlagatelj: Odbojkarski klub Šoštanj – Topolšica

 

Kategorija C: Priznanje perspektivnemu športniku
Tomaž Sovič

Tomaž Sovič je s smučanjem pričel že pri petih letih, najprej pri Smučarskem klubu Velenje, sedaj pa že drugo leto trenira in tekmuje za Športno društvo GIG iz Velenja in iz leta v leto dosega boljše rezultate. V sezoni 2004/05 je tekmoval v kategoriji starejših dečkov in zmagal na vseh osmih tekmah v vseh smučarskih disciplinah za območje vzhodne regije. Na državnih tekmah Velike nagrade Hervisa je dosegel dve zmagi in tri 2. mesta ter 4. mesto v končni razvrstitvi. Na slovenskem državnem prvenstvu je v veleslalomu osvojil 3. mesto. Izredno uvrstitev je dosegel tudi s 17. mestom v veleslalomu in 4. mestom v slalomu na Troffeo Topolino v Italiji, neuradnem svetovnem prvenstvu za otroke. Bil je tudi udeleženec mednarodnega ekipnega tekmovanja v paralelnem slalomu v Kitzbuchlu v Avstriji in član otroške državne reprezentance Slovenije.
Tomažu je, kot vsakemu, ki v svoje rezultate vloži ogromno truda, vsako priznanje dodatna spodbuda za razvoj v dobrega športnika. Zatorej vsi skupaj upamo, da se bomo njegovih dobrih rezultatov v prihodnje veselili skupaj z njim.
Predlagatelj: Športno društvo GIG

Kategorija H: Priznanje športnici – invalidki
Jolanda Belavič

Jolanda Belavič je članica Namiznoteniškega kluba SPIN Šoštanj in Društva invalidov Šoštanj. Nastopa v treh športnih panogah, in sicer v namiznem tenisu, avto rallyju invalidov in plavanju. V namiznem tenisu je Jolanda večkratni občinski, medobčinski, regijski in državni prvak. Na Madžarskem je v mednarodni konkurenci osmih držav že dvakrat osvojila 1. mesto posamezno in v dvojicah, prav tako v play off-u. Na mednarodnem odprtem turnirju invalidov v Laškem je v težki konkurenci 16 držav osvojila 3. mesto v svoji kategoriji in 3. mesto v odprti kategoriji. Nastopa tudi na računalniški lestvici amaterjev Slovenije, kjer je osvojila 3. mesto posamezno in 1. v dvojicah. Na rallyju invalidov medobčinskega društva invalidov je osvojila 1. mesto, s svojo ekipo je dosegla tudi naslov državnega prvaka. Za ekipo Medobčinskega društva invalidov Velenje je tudi v plavanju dosegla vrhunske rezultate. V sezoni 2005 je bila državni prvak v disciplinah 50 m prstno in 50 m hrbtno.
Športni dosežki in vsestransko športno udejstvovanje tako uvrščajo Jolando med aktivne športnice, katerih dosežki ne morejo ostati neopaženi znotraj občinskih meja.
Predlagatelja: Namiznoteniški klub SPIN Šoštanj in Društvo invalidov Šoštanj

Kategorija I: Priznanje športnemu društvu
Šahovski klub Šoštanj

Organizirano igranje šaha se je v Šoštanju pričelo že leta 1947. Takrat so šahisti delovali pod okriljem Fizkulturnega društva Šoštanj. Prvo srečanje oz. tekmovanje so imeli z ekipo Velenja in že takoj na začetku dosegli zmago. Uspehi in vključevanje novih članov je širilo šahovsko dejavnost. Pred dvajsetimi leti, to je leta 1985, so šoštanjski šahisti ustanovili svojo enoto in se registrirali kot Šahovski klub Šoštanj. Klub šteje danes 55 članov in tekmuje v III. državni šahovski ligi vzhod, bil pa je že tudi v II. državni ligi. Šahovski klub Šoštanj vsako leto organizira nekaj turnirjev in se redno udeležuje šahovskih tekmovanj po Sloveniji. Poleg tega že od samega začetka kot organizatorji Dneva šaha sodelujejo pri izvedbi največje športne prireditve na območju Občine Šoštanj – Dnevov rekreacije. Ob 20-letnici aktivnega delovanja torej postajajo društvo, ki v Občini Šoštanj s svojega vidika zaznamuje športno dejavnost.

Kategorija J: Priznanje zaslužnemu športnemu delavcu za organizacijsko delo
Albin – Nino Ošlovnik

Nino Ošlovnik je že dolga leta aktivno vključen in vpet v delo na športnem področju. Njegovo nesebično razdajanje s pridom koristijo vsi, ki se ukvarjajo s športom. V preteklosti in tudi še danes se njegovo delo čuti pri odbojki, košarki, nogometu, kegljanju, … Nino je dolgoletni predsednik Športnega društva Partizan Šoštanj, v Športni zvezi Šoštanj je dolga leta opravljal naloge sekretarja in se zelo trudil pri adaptaciji telovadnice Partizan. Vsako leto je gonilna sila pri organizaciji prireditve Dnevi rekreacije, ki se izvaja pod okriljem Športne zveze Šoštanj. Pri Zvezi odbojkarskih sodnikov Slovenije je član komisije za delegiranje sodnikov in sam tudi aktiven sodnik odbojke. Skratka, Nino je oseba, ki ne pozna besede NE, in vsakomur, ki je potreben njegove pomoči, nesebično pomaga in nikoli ne vpraša, kaj bo on sam za to imel. S svojim dolgoletnim delom in odnosom do športa potrjuje opravičenost podeljenega priznanja za zaslužnega športnega delavca.
Predlagatelj: Odbojkarski klub Šoštanj – Topolšica


Kategorija B: Priznanje najboljši športni ekipi
Članska ekipa Košarkaškega kluba Elektra

Članska ekipa Košarkaškega kluba Elektra je v sezoni 2004/05 s 5. mestom na državnem prvenstvu in z uvrstitvijo v četrtfinale pokala SPAR dosegla največji uspeh v skoraj 60-letni zgodovini kluba. Za uspešne nastop v 1. A slovenski košarkaški ligi je zaslužna ekipa pod vodstvom trenerjev Anteja Perice in Boruta Cerarja ter v sestavi igralcev Miha Čmera (kapetana), Dejana Arzenška, Marina Buršiča, Luka Dobovičnika, Slavka Duščaka, Mitja Gorška, Tita Hudarina, Nika Ivanoviča, Daria Krejiča, Miloša Mirkoviča, Grega Nachbarja, Srboljuba Nedeljkoviča, Saliha Nuhanoviča, Blaža Ručigaja, Marjana Vidoviča, Deana Šipura, s fizioterapevtom Vladom Pečnikom. Naslednjo sezono 2005/06 je članska ekipa KK Elektra pričela z 2. mestom na močnem mednarodnem turnirju v Kraljevu (Srbija in Črna gora), kjer je šele v finalu prvič izgubila proti močni ekipi Budučnosti iz Podgorice. V državnem prvenstvu je ekipa do novega leta na 10 tekmah dosegla kar sedem zmag. Prav tako je v dveh kvalifikacijskih krogih za uvrstitev na finalni turnir Pokala SPAR 2006 zmagala v vseh štirih tekmah. S svojimi športnimi dosežki je tako ekipa KK Elektra močno dvignila kakovost košarke v Šoštanju in postala suveren akter na košarkaških igriščih po Sloveniji.
Predlagatelj: Košarkaški klub Elektra

Foto: Andrej Veternik


 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 
Omenjene organizacije:
ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ
ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
NTK SPIN
ŠD ŠOŠTANJ
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (21.07.)
 
21.07.1976  Zgodilo se je ... 21. malega srpana 1976
21. julija leta 1976 so Šoštanjčani dobili nov zdravstveni dom;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -