Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Elektra Esotech na Kitajskem
20.12.2006, Bujan Gregor, 2942 ogledov, 0 komentarjev 

ELEKTRA ESOTECH NA KITAJSKEM

Naše potovanje se je začelo v ponedeljek, 18.9.2006, zgodaj zjutraj, ko smo se z avtobusom odpeljali na Dunaj. Ta del poti nas je večina prespala. Ko smo se vkrcali v letalo, se je začela naša velika dogodivščina. Po dolgotrajnem, kar 11-urnem letu, smo okoli sedme ure zjutraj (po njihovem času) pristali na letališču v Shanghaiu. Kljub utrujenosti, saj nas je le malo spalo na letalu, smo bili zelo veseli sprejema, ki nam ga je pripravila gospa Mihaela Hladin, predstavnica podjetja ESOTECH d.d. na Kitajskem. Na kratko nam je predstavila značilnosti in posebnosti življenja na Kitajskem, nato pa smo odšli na zajtrk v najvišjo stolpnico v Shangaiu, ki je hkrati tudi 4. najvišja na svetu. Po odličnem zajtrku smo se z avtobusom in spremstvom kitajskih organizatorjev odpeljali v provinco Jiangsu, na obrobje mesta Yiangyin v naš prvi hotel. Po kratki nastanitvi smo odšli na trening v bližnjo dvorano. Dvorana je na zunaj delovala fantastično, vendar ko smo stopili vanjo, smo bili nekoliko razočarani. V približno eni uri treninga smo se dobro ogreli, nato pa smo odšli nazaj v hotel, kjer smo imeli do konca dneva prosto.

Sreda je bila dan za našo prvo tekmo. Od zajtrka do kosila smo imeli prosto in ta čas nas je večina izrabila za počitek po napornih prvih dveh dnevih. Po kosilu smo imeli sestanek ekipe, nato pa tekmo v isti dvorani, kot smo imeli prejšnji dan trening. Igrali smo proti klubu Jiangsu Nangang Dragons club in to v dvorani z 2.500 gledalci. Tekmo smo odigrali dobro, a smo žal izgubili za pet točk.

Naslednje jutro smo se odpeljali na novo lokacijo District Yuhang of Hangzhou. V hotelu so nas sprejeli veličastno z velikim napisom nad vhodom: »Welcome Slovenia basketball stars to stay in our hotel!« (prevod: Dobrodošle slovenske košarkarske zvezde v našem hotelu). Ko smo se razdelili po sobah smo šli na kosilo, ki nam ga je pripravil lokalni organizator. Hrana je bila odlična, prav tako kot v prvem hotelu. Za tem smo se malo sprehodili po mestu in nekoliko spoznali kitajske navade. Zvečer smo se pred okoli 3.000 gledalci pomerili z ekipo Zhejiang Wanma Cyclones club, ki je naš odpor zlomila šele v zadnji četrtini in tekmo smo izgubili za tri točke.

Petek, 22.9., smo odpotovali v mesto Suzhou. Na popoldanskem treningu smo se pripravljali na našo naslednjo tekmo, ki smo jo igrali v soboto zvečer proti ekipi iz ZDA imenovani Sports Ambasadors. Tekma, ki jo je spremljalo kar 4.000 gledalcev, med katerimi je bilo tudi kakšnih dvajset na Kitajskem živečih Slovencev, je bila zelo razburljiva. A tokrat nam je uspelo zdržati do konca in smo zmagali za sedem točk. Končno prva zmaga.

V nedeljo smo imeli prost dan, organizatorji pa so nas odpeljali na izlet v Shanghai. To je bil za nas najbolj zanimiv dan na Kitajskem. V mestu smo bili približno 6 ur in si ogledali vse kar se je tam dalo videti in nakupili veliko spominkov. Kljub vsemu smo bili zelo veseli, ko smo zvečer prispeli nazaj v hotel in smo si lahko spočili po napornem dnevu, saj smo bili ves dan na nogah. Zvečer pa smo si vseeno ogledali utrip mesta Suzhou.

V ponedeljek zjutraj smo se odpeljali na novo lokacijo v mesto Hangzhou, ki je poznano tudi kot mesto z razvitim turizmom. Tam smo preživeli nekaj naslednjih dni in odigrali 4 tekme z domačim klubom Zhejiang Wanma Cyclones Club. Prvo tekmo smo odigrali ob otvoritvi nove univerzitetne dvorane pred 2.000 gledalci, ostale tekma pa so bile odigrane brez navijačev in v prijateljskem vzdušju. Te tekme smo uporabili za trening. Nasprotniki so bili dobri, zato smo se od njih veliko naučili. Vse te dni smo veliko hodili po mestu, kjer smo doživljali vsakdanje življenje na Kitajskem. Kdaj pa kdaj smo zavili tudi v Mcdonalds in si ogledovali najrazličnejše trgovine in butike, kjer si lahko kupil vse od čaja do športne opreme in pohištva. 

V petek, 29.9., smo se vrnili v mesto Suzhou, tri ure vožnje iz Shanghaija. Nastanili smo se v ogromnem hotelu v osrčju mesta. Čeprav smo imeli v načrtu še vsaj eno tekmo do te žal ni prišlo. Tako smo lahko uživali zadnjih par dni v Aziji, preden smo se vrnili domov. Čeprav je bila hrana že nekoliko dolgočasna in smo se je že prenajedli (hrana je bila v vseh hotelih zelo podobna), smo se imeli odlično, veliko hodili okrog in trenirali.

Vseh 16 dni, kolikor smo bili na Kitajskem, je bilo nepozabnih. Ljudje so bili zelo prijazni in so nas zelo spoštovali. Kljub temu pa smo vsi komaj čakali, da se vrnemo domov k svojim družinam in prijateljem. 16 dni je vseeno kar dolga doba. Tako smo se zadnji dan odpravili do letališča, kjer smo še čakali, da smo se vkrcali, se poslovili od ljudi, ki so nas prijazno vodili po svoji državi in nam pomagali ko smo rabili pomoč, ter se usedli na letalo in odleteli nazaj v Evropo. Na Dunaj smo pristali okoli tretje ure popoldan, se presedli na avtobus in se odpeljali proti Sloveniji.

Pot po Kitajski je bila sicer naporna, ampak mislim da je nihče od nas ne bo zlepa pozabil. Kljub pomanjkanju treningov pa smo pridobili neverjetno izkušnjo. Navsezadnje smo se nekateri prvič v življenju peljali z letalom.

Igralec članske ekipe Elektra Esotech:
Gregor Bujan

Pa še nekaj uradnih podatkov:
- turneja je trajala od 18. septembra do 3. oktobra 2006,
- glavni namen turneje je bila popularizacija športa in košarke na Kitajskem,
- v času turneje so bile odigrane 4 uradne tekme in 3 zaprte trening tekme,
- pri izvedbi gostovanja na Kitajskem je klubu veliko pomoč nudilo tudi podjetje Esotech (tako v Sloveniji kot v   Shanghaiju),
- na turnejo je odšla 15 članska odprava, ki jo sestavlja 10 igralcev (Čmer, Jeršin, Dobovičnik, Bujan, Mihalič, Ručigaj, Hostnikar, Goršek, Nedeljkovič in Pojatina), trenerja Bojan Lazič in Borut Cerar, fizioterapevt Vlado Pečnik ter Drago Skornšek in Mišo Letonje kot predstavnika kluba,
- organizator turneje, ki je tudi kril vse stroške, je bil fond VEBA iz Beograda,
- obveznosti Košarkarskega kluba Elektra so bile zgolj zagotovitev spominkov, ureditev turističnih viz za ekipo ter prevoz do letališča na Dunaju. 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 
Omenjene organizacije:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (16.07.)
 
16.07.1978  Zgodilo se je ... 16. malega srpana 1978
16. julija leta 1978 so se družmirski gasilci ob praznovanju 70. obletnice društva zadnjič zbrali pred svojim gasilskim domom v Družmirju, saj so dom kmalu po slovesnosti zaradi ugrezanja tal podrli;
 
 
16.07.1981  Zgodilo se je ... 16. malega srpana 1981
16. julija leta 1981 ob 10. uri pa je na Andrejevem domu na Slemenu in na dveh kmetijah v Šentvidu nad Zavodnjami zasvetila električna luč;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -