Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
01.06 - 30.06.2019
Izposojna razstava
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
24.06.2019 ob 18:00 uri
Dan državnosti z ansamblom Banovšek in Čaga Boysi
24.06.2019 ob 19:30 uri
Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti in krajevnem prazniku
24.06.2019 ob 20:00 uri
Jajčerija pod Jazbeškim kozolcem

 Športne prireditve
22.06 - 23.06.2019
[planinstvo] Planinski izlet v Krške Alpe (Avstrija)
25.06.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Ravenski planinski poti (710m)
27.06 - 30.06.2019
[planinstvo] 13. družinski planinski tabor
06.07.2019
[planinstvo] Skupna akcija šaleških PD - Storžič (2132m) - tri ture različnih težavnosti
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

60 let košarke v Šaleški dolini
09.10.2008, Bojan Rotovnik, 4657 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)

 ZAKLJUČENA PRAZNOVANJA 60 LETNICE KOŠARKE V ŠALEŠKI DOLINI

V Šoštanju je minulo soboto potekalo zaključno praznovanje ob 60-letnici košarke v Šaleški dolini, ki pa ni bilo edino, posvečeno temu jubileju. Prvi vikend v septembru, natančneje 5. in 6. septembra, je v Šoštanju potekal 5. memorial Matjaža Natka. Matjaž Natek je bil dolgoletni igralec, trener, sodnik in košarkarski zanesenjak. S turnirjem, ki so se ga poleg domače ekipe Elektre Esotech udeležile še ekipe Luke Koper, Zagorja in Rudarja iz Trbovelj se je pričelo praznovanje 60-letnice košarke v Šaleški dolini. Končni vrstni red ekip na turnirju: Luka Koper, Elektra Esotech, Rudar Trbovlje in Zagorje.

Osrednja prireditev ob praznovanju tega visokega jubileja je bila v soboto, 13. septembra, ko je v šoštanjski športni dvorani potekalo srečanje generacij košarkarjev Šaleške doline. Na popoldanskih prijateljskih tekmah so se predstavile sedanje mlade generacije košarkarjev, zvečer pa so košarkarske vrline prikazali tudi bivši igralci članske ekipe. Veterani so igrali dve tekmi in sicer so se med sabo pomerili veterani do 50 let in veterani nad 50 let. Skupno se je na ta dan srečalo okoli 150 ljubiteljev košarke, ki so svoje druženje nadaljevali še pozno v noč v posebnem prireditvenem šotoru.

Zaključna prireditev, v sklopu katere so bile tri različne aktivnosti, je potekala v soboto, 4. oktobra 2008. V uvodnem delu se je članska ekipa Elektra Esotech v prvi tekmi državnega prvenstva v sezoni 2008/09 pomerila z novinci v ligi, ekipo Nove Gorice. V razburljivi in do konca napeti tekmi je zasluženo slavila domača ekipa, ki je z zmago dala še poseben zalet zaključku praznovanj 60-letnice.

Takoj po zaključku prvenstvene tekme se je v športni dvorani z večjim številom modrih balonov, ki so "zasuli" gledalce, pričela zaključna slovesnost. Zbranim sta spregovorila predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker in župan Občine Šoštanj, Darko Menih. Med obema govoroma je predstavnik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Avazno, podelil klubu plaketo z zahvalo za uspešno delo v preteklih 60 letih. Po predstavitvi nove knjige "60 let košarke v Šaleški dolini", ki jo je predstavil soavtor in urednik Bojan Rotovnik, je sledil še plesni nastop skupine Zvezdice iz Velenja. Nato pa se je pričel prvi polčas prijateljske tekme med gospodarstveniki in veterani Elektre.

Med polčasom te prijateljske tekme sta predsednik kluba, Darko Lihteneker in urednik knjige, Bojan Rotovnik, podelila prve izvode knjig najzaslužnejšim za bogato in uspešno tradicijo košarke v Šaleški dolini. Spisek nagrajencev objavljamo posebej. Nato je sledil še svečani podpis pisma o nameri za sodelovanje med Košarkarskima kluboma Elektra in Velenje, katerega sta podpisala oba predsednika, Darko Lihteneker in Drago Martinšek. Podpisovanje pisma o nameri sta spremljala tudi župana obeh občin, Darko Menih in Srečko Meh, ki sta po podpisu potrdila, da je v Šoštanju središče košarke v Šaleški dolini in opozorila, da morajo v dolini v dobrobit košarke sodelovati vsi subjekti, ki se ukvarjajo s to športno panogo. Drugi polčas tekme med gospodarstveniki in veterani Elektre je bil razburljiv do konca in zmage za 1 točko razlike so se veselili gospodarstveniki.

Dogajanje se je nato preselilo v menzo termoelektrarne, kjer se je na košarkarskem plesu okoli 140 ljubiteljev košarke z ansamblom Dani Gregorc&Juke box zabavalo pozno v noč. Vsi prisotni na plesu so prejeli svoj izvod nove knjige, posebnih zahval pa so bili deležni vsi sponzorji in pokrovitelji prireditev ob 60-letnici košarke v Šaleški dolini.

Z enomesečnim vsebinsko bogatim sporedom dogodkov ob 60-letnici košarke v Šaleški dolini je Košarkarski klub Elektra poskusil javnosti prikazati vsaj delček bogate in uspešne tradicije  košarke, ki so jo v tem dolgem obdobju soustvarjali mnogi posamezniki. Brez teh košarkarskih zanesenjakov zagotovo košarka v Šaleški dolini sedaj ne bi bila na tako visokem nivoju. Obveznost sedanje generacije igralcev, trenerjev in klubskih funkcionarjev pa je, da s ponosom nadaljujejo to tradicijo in svojim naslednikom predajo Košarkarski klub Elektra v vsaj tako dobrem stanju, kot je sedaj.


NAGRAJENCI OB 60-LETNICI KOŠARKE V ŠALEŠKI DOLINI

Košarkarski klub Elektra je ob zaključku praznovanj 60-letnice košarke v Šaleški dolini s prvimi izvodi nove knjige ter s košarkarskimi žogami nagradil najzaslužnejše za bogato in uspešno tradicijo košarke v Šaleški dolini. Nagrajenci so bili razvrščeni v štiri kategorije:

  • 1. kategorija – generalni sponzor: TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ je generalni sponzor kluba že skoraj 50 let, kar tovrstno sodelovanje uvršča med najdaljše v Sloveniji
  • 2. kategorija – prisotni predstavniki prve generacije košarkarjev v Šaleški dolini: Andrej MEDIČ, Erik LOŽAK in Vlado NATEK
  • 3. kategorija – posamezniki, ki so bili aktivni daljše časovno obdobje, so hkrati delovali na več področjih v klubu in so zaznamovali obdobje, v katerem so delovali (razvrščeni po abecedi): Janko BUKOVIČ, Franc CERAR, Anton DE COSTA, Marjan GRUDNIK, Rudi JERIČ, Mihael LETONJE, Marjan KRISTAN, Marjan MOŠKON, Stane POLOVŠAK in Franc ZAKERŠNIK
  • 4. kategorija – košarkarske družine, v katerih so vsaj dve generaciji in vsaj trije člani delovali daljše časovno obdobje v klubu na več področjih: družina NATEK, družina BREZNIK, družina REHAR in družina RIZMAN

PRIJATELJSKA TEKMA OB ZAKLJUČKU PRAZNOVANJ 60-LETNICE

Veterani Elektre : Gospodarstveniki 43 : 44 (17 : 25)

Sobota, 4. 10. 2008, ob 20:00, Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 150, sodnika Marjan Grudnik (Šoštanj) in Marko Kremer (Velenje).

Veterani Elektre: Rudi Jerič – kapetan 2, Marjan Kristan 4, Srečko Jošt, Abdulah Kahvedžić 6, Silvo Udrih 4, Milan Hliš 2, Zlatko Vukelič 4, Stane Breznik – selektor 12, Peter Štefanec 3, Franc Tajnik in Vasilij Kokolj 6.

Gospodarstveniki: Jože Papič 3, Marko Mrzel 4, Ibrahimovič 6, Matej Janžek 11, Uroš Rotnik – kapetan, Uroš Bobinac – selektor 4, Bojan Brešar 6, Sušan Mitič 10 in Drago Skornšek.


 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (16.06.)
 
16.06.1913  Zgodilo se je … 16. rožnika leta 1913
V liberalnem časopisu Slovenski narod je bil objavljen zanimiv članek iz Šoštanja.
 
 
16.06.1890  Zgodilo se je … 16. rožnika leta 1890
Mnogi prebivalci Šaleške doline smo še vedno prepričani, da je dolina kljub hudi industrializaciji in urbanizaciji, ki jo je le-ta doživela po drugi svetovni vojni, še vedno lepa, še vedno dolina na katero smo lahko ponosni in dolina v kateri je lepo in v
 
 
16.06.1966  Planinski dogodki
Po sklepu Občnih zborov PD Šoštanj in PD Velenje je bil ustanovljen Šaleški alpinistični odsek (ŠAO).
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -