Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.06 - 30.06.2019
Izposojna razstava
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
20.10.2019
[planinstvo] Planinska tura: Pot stoletnice in Trbiška – Krniška špica (2368 m), Italija

 Športne prireditve
27.06 - 30.06.2019
[planinstvo] 13. družinski planinski tabor
06.07.2019
[planinstvo] Skupna akcija šaleških PD - Storžič (2132m) - tri ture različnih težavnosti
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Mladi košarkarji v KK Elektra
15.09.2006 Peter Rotovnik, 3629 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Košarka:
Peter Rotovnik, vodja mlajših selekcij v Košarkarskem klubu Elektra, preko intervjuja predstavlja celostno podobo dela in aktivnosti mlajših selekcij KK Elektre.
 

Mladi košarkarji v KK Elektra

Poobjava intervjuja s Petrom Rotovnikom, vodjo mlajših selekcij pri KK Elektri, ki je bil objavljen v tedniku NAŠ ČAS:

Se je sezona za mlade selekcije pri KK Elektra že začela?
Seveda. Mladinci in kadeti so začeli s treningi že 1. avgusta in od takrat do koca meseca trdo delali dvakrat dnevno, dopoldne na stadionu, popoldne v dvorani z žogo. Vmes so opravili tudi petdnevne priprave v Ljubnem. Kmalu za njimi so s treniranjem začele tudi ostale naše ekipe, vse do pionirjev. Fante in trenerje moram pohvaliti, saj so pokazali kljub počitnicam veliko volje in željo do dela.
Pravzaprav nekateri od naših igralcev čez poletje sploh niso imeli prosto, saj se je velika večina njih – na lastno željo – udeležila raznih košarkarskih taborov. Bili so prisotni na taboru v Postojni, ki je uradni tabor KZS, na taborih na Hrvaškem, že drugič zapored pa je odšla v Srbijo na zelo kvaliteten in priznan tabor v Zlatibor večja skupina naših igralcev skupaj s trenerjem. Na taborih igralci lahko izredno napredujejo, saj jih trenirajo priznani svetovni strokovnjaki za delo z mladimi.

Kdaj se jim začnejo tekmovanja?
Naši pionirji so na polovici svojega državnega prvenstva, ki ga bodo zaključili predvidoma do konca oktobra. Naj povem, da imamo letos prijavljene kar štiri pionirske ekipe. Kadeti bodo imeli prve tekme že konec septembra. Tudi tu imamo prijavljeni dve ekipi, ekipo A pod vodstvom Boruta Cerarja, za katero računamo, da bo igrala na finalnem turnirju štirih za prvaka Slovenije, in ekipo kadetov sestavljeno iz leto dni ali več mlajših igralcev pod vodstvom Mojmirja Cilenška. Ta ekipa se bo letos „kalila“ za dobre rezultate v naslednjem letu.
Kar nekaj naših mladincev se je letos uvrstilo v člansko ekipo, zato bo trener mladinske ekipe Franci Rupreht, svoje treninge in tekme namenil predvsem za dodatno izpopolnjevanje igralcev. Dobra uvrstitev in veliko zmag pa bodo  motivacija za njihovo delo v prvi ekipi.

Kako je mlade igralce sprejel novi trener članske ekipe Bojan Lazič?
V širši izbor članske ekipe se je letos uvrstilo kar pet naših fantov iz mladinskih selekcij. Vsi jih bomo z veseljem spremljali s tribun in se veselili vsake njihove dobre poteze. Upam, da si bodo uspeli izboriti tudi primerno „minutažo“. Seveda pa se lahko tudi med letom vsak od naših mladih igralcev uvrsti v prvo ekipo, pogoj pa je trdo delo in ustrezen napredek.
Želel bi pohvaliti trenerja Bojana, saj je Elektra v avgustu imela zelo močne in kvalitetne treninge, ti pa najbolj koristijo ravno mladim igralcem.

KK Elektra organizira košarko tudi po osnovnih šolah.
Letos bomo predvidoma izvajali svojo Šolo košarke kar na sedmih osnovnih šolah v Šaleški dolini: Gorici, Livadi, Šaleku, Gustav Šilih, Miha Pintar, Šoštanj in Šmartno ob Paki. Na te treninge lahko pridejo vsi otroci, ki pa jih potem razdelimo  po starosti in z njimi delamo po skupinah. Ta aktivnost je namenjena predvsem temu, da se otroci spoznajo s skrivnostmi košarke in se kasneje, seveda če jih to veseli, lahko odločijo za redno treniranje v eni izmed selekcij KK Elektra. Starost ni pomembna, v Šoštanju bo dvakrat tedensko delala tudi naša najmlajša skupina od petega leta dalje, na OŠ Livada pa se v košarko lahko vključijo že prvi razredi. Več informacij o vpisu dobite na naši internetni strani http://www.kk-elektra.si/, na šolah in pri trenerjih v času treningov. Termine vadbe bomo objavili na plakatih po šolah. Vabljeni.

Novost je, da se delu lahko priključijo tudi deklice.
Pri KK Elektra smo se na pobudo prof. Toneta DeCoste odločili, da bomo letos prvič na treninge povabili tudi deklice. Zagotovo bodo lahko trenirale na OŠ Šoštanj, pa še verjetno na kakšni drugi OŠ, odvisno od interesa. Nikakor ne smem pozabiti srednješolsko dekliško ekipo, ki z velikim uspehom nastopa v svoji Šolski košarkarski ligi. Zato deklice in dekleta, vabljene da se nam pridružite.

Za konec:
Želel bi povabiti vse mlade, ki jih šport veseli, da se nam pri igranju košarke pridružijo po osnovnih šolah. Dobili boste veliko novih prijateljev, imeli možnost odigrati napete tekme proti ostalim šolam, mogoče spoznati kakšnega košarkarskega zvezdnika in predvsem koristno preživeti svoj prosti čas. Kot zanimivost naj povem, da bomo letos podarili majico z originalnim podpisom slovenskega reprezentanta in NBA igralca Bena Udriha, najboljšemu igralcu Šaleško-savinjske lige, ki jo organizira  KK Elektra. Pridite na trening, poiskusite, zagotovo vas bo igranje košarke pritegnilo. Kmalu boste skupaj z ostalimi miljoni igralcev po svetu vzklikali: „I love this game!“.

Foto: Mladi igralci KK Elektra z Vladem Divcem v Beogradu (avgust 2005)


 
Omenjene organizacije:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (26.06.)
 
26.06.1965  Zgodilo se je … 26. rožnika leta 1965
26. rožnika leta 1965 je v Ljubljani umrl Davorin Ravljen, pisatelj, pesnik, prevajalec in publicist, ki je bil rojen v Šoštanju. Kot novinar je služboval pri Jutru, Slovenskem poročevalcu in Tovarišu, med njegovimi najbolj znanimi leposlovnimi deli pa st
 
 
26.06.1799  Zgodilo se je … 26. rožnika leta 1799
26. rožnika leta 1799 se je na Vranskem rodil Peter Musi, učitelj, organist, strokovni pisec, publicist, pesnik, knjižničar, sadjar in bančnik, ki je večino svojega življenja preživel v Šoštanju. Med drugim je napisal abecednik "Navod v branje za mladost
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -