Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

CT-aparat bo v Topolšici jeseni, denar bodo zbirali do konca leta
25.04.2007 Franc Kramer, 2203 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
V bolnišnici Topolšica so konec lanskega leta, ko so skupaj z velenjsko Univerzo za III. življenjsko obdobje in Medobčinsko zvezo društev upokojencev začeli akcijo zbiranja prispevkov za nakup CT-aparata, predvidevali, da bodo zbrali vsaj polovico potrebnega denarja. Zdaj upajo, da ga bodo vsaj ...
 

VEČER: torek, 24. april 2007 - Stran: CELJSKO

CT-aparat bo v Topolšici jeseni, denar bodo zbirali do konca leta

 

Družbe in posamezniki so se (pre)slabo odzivali, zato so akcijo zbiranja prispevkov za nakup potrebnega aparata podaljšali do konca leta

V bolnišnici Topolšica so konec lanskega leta, ko so skupaj z velenjsko Univerzo za III. življenjsko obdobje in Medobčinsko zvezo društev upokojencev začeli akcijo zbiranja prispevkov za nakup CT-aparata, predvidevali, da bodo zbrali vsaj polovico potrebnega denarja. Zdaj upajo, da ga bodo vsaj tretjino, pa še za toliko so se morali odločiti za podaljšanje akcije. Ne bodo je sklenili konec tega meseca, ampak šele konec leta. "Z današnjim prispevkom, ko nam je nekaj družb v okviru NLB darovalo osem tisoč evrov, smo zbrali 263 tisoč evrov, precej manj, kot smo pričakovali. A ta aparat, ki ga nujno potrebujemo za lažje in uspešnejše zdravljenje, bomo vsekakor kupili," je včeraj zagotovil Janez Poles, direktor bolnišnice Topolšica. Odločili so se za nakup z odloženim plačilom, od tega, koliko denarja bodo do konca akcije zbrali, pa je tudi odvisno, kako močno bodo morali seči v lastni žep oziroma v lastna amortizacijska sredstva, zaradi česar bi lahko trpele druge naložbe.

Večje družbe se še niso odzvale

Pobudniki akcije računajo na pomoč še nekaterih večjih družb. Tako je že pripravljena donatorska pogodba Premogovnika, kjer še ni dokončno določena višina denarja, upajo na uspešne pogovore z Gorenjem, Vegradom in še nekaterimi večjimi družbami, ki se doslej še niso odzvale. Za donacijo v višini dva tisoč evrov so se že odločili v Šaleški kmetijski zadrugi, ob otvoritvi nove trgovine naj bi jim nekaj prispevala tudi Savinjska KZ. Za pomoč v višini 40 tisoč evrov se je odločila občina Velenje, po zadnjem pogovoru županov Zgornje Savinjske doline naj bi se v to dobrodelno akcijo vendarle vključile tudi vse občine s tega območja. Ob tem moramo omeniti, da so se med prvimi odzvali v Tešu, podjetju Rednak, Holdingu Slovenske elektrarne, bilo je tudi več dobrodelnih akcij.

Pobudnike akcije je presenetil slab odziv občanov. Ker predvsem pljučni del bolnišnice Topolšica "pokriva" široko območje od avstrijske do hrvaške meje, torej tudi Koroško ter širšo celjsko regijo, so pisna povabila za pomoč in položnice poslali na 80 tisoč naslovov na tem območju. A nakazil je bilo malo. "Nekatere je res zbegalo to, da so se hkrati z nami za podobno akcijo odločili v celjski bolnišnici. Mnoge so tudi zmotili - kar so nam nekateri odkrito zapisali - različni komentarji k spremembam pri dodatnem zavarovanju, ko naj bi se pojavljala neenakost med ljudmi. Ljudje so pri tem občutljivi, stvari ne ločujejo, zato nekateri hitro sklenejo: zakaj bi dajali, če od tega ne bomo nič imeli," pravi Poles.

Uporaba aparata še letos

Po novem pričakujejo, da bodo zbrali vsaj tretjino vrednosti novega CT-aparata (ta naj bi stal okoli 1,3 milijona evrov), drugo bodo zagotovili iz drugih virov. Odločili so se za nakup na osnovi odloženega plačila, zato naj bi aparat začeli uporabljati še letos. "Upamo, da bomo javni razpis objavili še pred poletjem, in če ne bo kakšnih zapletov, naj bi novi aparat imeli v bolnišnici septembra ali oktobra. Se pa že dogovarjamo s posameznimi morebitnimi dobavitelji aparata o preizkusih in to v naši bolnišnici. Tako bo firma Philips napravo poslala že v začetku maja, za podobne demonstracije neposredno v bolnišnici se pogovarjamo še z drugimi potencialnimi dobavitelji. "Vse kolege, ki bodo morebiti uporabljali to napravo, je nemogoče peljati na kakšne temeljitejše predstavitve delovanja na Nizozemsko ali na Dunaj, doma pa se lahko bodo z njo dobro seznanili," pravi direktor bolnišnice Janez Poles.

Kot smo v Večeru že poročali, želijo v Topolšici kupiti CT-aparat, saj morajo zdaj bolnike na slikanje pošiljati v druge bolnišnice, kjer take naprave že imajo. Lani so jih tako na slikanje napotili kar 650.


Foto: (Franc Kramer)
Janez Poles: "Novi CT aparat naj bi bil v Topolšici septembra ali oktobra!"

 


 
Omenjene organizacije:
BOLNIŠNICA TOPOLŠICA
TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ D.O.O.
REDNAK, D.O.O., ŠOŠTANJ
KZ ŠD, Z.O.O., ŠOŠTANJ
GORENJE, D.D.
PREMOGOVNIK VELENJE, D.D.
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (21.07.)
 
21.07.1976  Zgodilo se je ... 21. malega srpana 1976
21. julija leta 1976 so Šoštanjčani dobili nov zdravstveni dom;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -