Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Padel po vozišču
16.05.2007 PU Celje Tiskovni predst., 1398 ogledov, 0 komentarjev 
Včeraj smo bili obveščeni tudi o prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek ob 20.05 uri na lokalni cesti izven naselja Ravne pri Šoštanju. 40 letni kolesar je vozil kolo po lokalni cesti iz smeri ...
 

POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE – SREDA, 16.5.2007

Vsem skupaj  prav lep pozdrav. Včerajšnji dan je kar se tiče kriminalitete in kršenja javnega reda in miru minil mirno, saj smo v svoje evidence zabeležili le tri nova kazniva dejanja – tri tatvine. Javni red in mir pa je bil kršen štirikrat.  Da je bilo zadnjih 24 ur  mirno, pa ne moremo govoriti za področje prometa. Policisti so obravnavali 20 prometnih nesreč, od tega štiri s telesnimi poškodbami, v katerih so se trije udeleženci lažje in trije hudo telesno poškodovali.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila  ob 21.00 uri na regionalni cesti Velika Pirešica – Arja vas. 48-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Velike Pirešice proti Arji vasi. Izven naselja Velika Pirešica je v blagem  ovinku zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je najprej trčil v bok tovornega vozila s katerim se je iz smeri Arje vasi pripeljal 46-letni drž. Litve. Zatem pa je čelno trčil v osebni avtomobil 42-letne voznice, ki je  pripeljala za tovornim vozilom. Pri nesreči se je voznica  lažje telesno poškodovala, voznik osebnega avtomobila pa huje. Promet na  omenjenem odseku je bil zaprt do 22.55 ure.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila ob 22.20 uri na lokalni cesti Jezerce pri Dobjem – Kalobje. 35-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz smeri Jezerc proti Kalobju. Izven naselja Podlešje je vozil po klancu navzgor, kjer je v ostrem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča. Vozilo se je prevrnilo po nabrežini in obstalo ob drevesu, voznik pa je ostal vkleščen v vozilu. Iz vozila so ga rešili  poklicni gasilci iz Celja. Pri nesreči se je voznik huje telesno poškodoval in je ostal na zdravljenju v celjski bolnišnici.

Včeraj smo bili obveščeni tudi o prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek ob 20.05 uri na lokalni cesti izven naselja Ravne pri Šoštanju. 40 letni kolesar je vozil  kolo po lokalni cesti iz smeri  Raven pri Šoštanju proti Šoštanju.  Ko je po strmem klancu pripeljal navzdol v blagi desni ovinek je izgubil oblast nad vozilom, padel po vozišču, nato pa skupaj z kolesom zdrsel po strmini do struge potoka, kjer je obležal hudo telesno poškodovan. Hudo telesno poškodovan je bil najden šele včeraj zjutraj,  ko je njegove klice na pomoč slišal otrok, ki je bil na poti v šolo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Celje, kjer so ugotovili, da se je pri padcu huje telesno poškodoval in ga zadržali na zdravljenju.


Policisti pri svojem delu še vedno pogosto ugotavljajo kršitve voznikov motornih vozil in njihovih sopotnikov,  glede ne uporabe varnostnih pasov.  V želji, da bi udeležence v cestnem prometu prepričali, kako pomembna je uporaba varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev, v teh dneh tudi na območju  naše policijske uprave, potekajo aktivnosti združene pod sloganom – varnostni pas vez z življenjem. 

Mnogi starši se  še vedno ne zavedajo, kaj vse se lahko zgodi otrokom, če se vozijo v avtomobilu nepripeti  na običajnih sedežih. Že ostro zaviranje pri majhni hitrosti je dovolj, da otrok, ki običajno ne spremlja dogajanja v prometu, »poleti« po avtomobilu in se poškoduje. Edina dobra rešitev je otroški varnostni sedež, ki mora biti čvrsto in natančno po navodilih proizvajalca pritrjen v vozilu. Otrok mora biti v njem pripet, pas pa ustrezno zadrgnjen, da otrokovo telo ob morebitnem trku ne zaniha preveč. Varnostni pas mora v vseh primerih potekati preko ramen. Zavedati se je potrebno, da je ena od osnov prometne kulture vzgoja otrok, ki jih vzgajamo tudi takrat, ko se tega ne zavedamo. Otroci spremljajo naše obnašanje in zaznajo napake, na podlagi katerih oblikujejo svoj odnos do prometa.


S spoštovanjem!


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (20.07.)
 
20.07.1959  Zgodilo se je ... 20. malega srpana 1959
20. julija 1959 so v Šoštanju ob 100. obletnici gasilstva odprli nov gasilski dom;
 
 
20.07.1997  Planinski dogodki
V Koprivni se je zaključil prvi tabor mladih planincev, ki ga je PD Šoštanj organiziralo skupaj s PD Gornja Radgona.
 
 
20.07.1999  Planinski dogodki
PD Šoštanj konča z deli na sprehajalni poti od Ceste talcev do Pustega gradu, ki jo je uredilo na pobudo Občine Šoštanj.
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -