Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) - Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Vseh programov vsi ne morejo imeti, zato mreža
04.12.2007 Violeta Vatovec Einspiler, 1443 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Celjska bolnišnica je velika bolnišnica z različnimi specifikami in dolgo tradicijo, bolnišnica v Topolšici pa ima tudi veliko priložnosti, je včeraj v Šoštanju ocenila ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič
 

Večer:sobota, 1. december 2007 - Stran: CELJSKO

Vseh programov vsi ne morejo imeti, zato mreža


Celjska bolnišnica je velika bolnišnica z različnimi specifikami in dolgo tradicijo, bolnišnica v Topolšici pa ima tudi veliko priložnosti, je včeraj v Šoštanju ocenila ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič

Prisluhnili smo Celjanom, njihov program smo uvrstili v nacionalni program in zagotovili sredstva v proračunu za naslednjih pet let. Tudi zato lahko celjska bolnišnica slavi, je med drugim povedala Zofija Mazej Kukovič, ministrica za zdravje, na tiskovni konferenci v Šoštanju. Tam se je včeraj dopoldne udeležila posveta z župani in gospodarstveniki šaleške regije ter jim predstavila pogled ministrstva na nadaljnji razvoj zdravstva in na priložnosti, ki jih ima to območje v zdravstvu.

Veliko priložnost vidi v Bolnišnici Topolšica. Priložnost je v specializaciji in tesni navezi s turizmom, tako z zdraviliščem kot na kmetih, ki se vse bolj usmerjajo v pridelavo zdrave hrane. Prav to je ena izmed strateških usmeritev v Evropi.

Bolnišnica sama - kot tudi gospodarstvo v regiji - mora opredeliti svoje cilje. To bo zlasti pomembno potem, ko bodo zaživele pokrajine in bodo v njihovi domeni tudi bolnišnice. Pripadala jim bodo sredstva za investiranje, s tem denarjem bodo gospodarile same. Dodatne vire pa si lahko pridobijo tudi drugod, zato je pomembno, da jih v razvoju podpirajo politika in gospodarstvo ter seveda lokalna skupnost.

Bolnišnica v Celju pa je velika regijska bolnišnica. V nacionalni program, pravi ministrica, ni prišla samo zaradi izjemne aktivnosti poslancev s tega območja, temveč tudi zato, ker je pripravila konkretne projekte: "To je velika bolnišnica z različnimi specifikami in dolgo tradicijo. Pomembno je biti v nacionalnem programu in imeti denar, potreben za revitalizacijo. Vseh programov vsi ne morejo imeti, zato delamo mrežo, ki jo bomo priložili nacionalnemu programu v roku enega leta. Celjska bolnišnica je velika, vendar spet ne tako, da bi vedno znova dobivala nove programe, ne da bi pri tem kaj opustila. Ne moremo imeti vsi vsega, ker smo omejeni s kadri," pravi ministrica.

Na vprašanje, kako namerava ministrstvo reševati problem kadrov v zdravstvu, pa je povedala, da je šel v proceduro popravljeni zakon o zdravniški službi, ki med drugim skrajšuje specializacijo s šestih na štiri leta. Ministrstvo podpira tudi širitev Medicinske fakultete v Mariboru.

Na vprašanje o zaposlovanju zdravnikov z območja bivše Jugoslavije pa je povedala, da ministrstvo ne povzroča problemov pri zaposlovanju zdravnikov iz tujine. "Težava se pojavi pri dodatnem licenciranju. Zdravniška zbornica ima zahteve, ki jim jaz ne morem oporekati, ker je strokovno znanje pomembno za kakovostno delo." Po njenih podatkih pa za zdaj ni zaznati kakšnega pretiranega odliva slovenskih strokovnjakov v tujino.

Foto: Sherpa


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -