Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Pričakovanja pred ligo UPC T. za prvaka
18.03.2008 KZS/Matej Avanzo, 2922 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Košarka:
Trenerji osmih moštev, ki se bodo od 18. marca do 13. maja v ligi za prvaka merila za preboj v polfinale lige UPC Telemach, so na ponedeljkovi novinarski konferenci v ljubljanskem CityHotelom spregovorili o pričakovanjih pred odločilnim delom domače sezone. Cilje so pred številnimi zbranimi novinarji obelodanili Aleksandar Džikić, Zoran Martič, Rade Mijanovič, Damjan Novakovič, Rudolf Jugo, Predrag Milović, Ivan Stanišak in Matic Vidic.
 

IZJAVE TRENERJEV PRED ZAČETKOM LIGE UPC TELEMACH ZA PRVAKA

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Cilj, to velja tako zame, kakor tudi za klub in igralce, je v ligi UPC Telemach za prvaka en sam: vrniti naslov prvaka v Tivoli. Slovensko državno prvenstvo je zame izjemno pomembno, še posebej, ker je po mojih informacijah daleč najbolj izenačeno in kakovostno v zadnjih nekaj letih. Zatorej bi pozval vse ljubitelje košarke in medije, da mu namenijo temu primerno pozornost, saj si to brez dvoma tudi zasluži."

Zoran Martič, trener Heliosa Domžal: "Že na novinarski konferenci pred začetkom sezone sem povedal, da je glavni cilj Heliosa to, da obdržimo mesto v ligi NLB, ob tem pa sem dodal, da je izenačenost v tej sezoni daleč največja v zadnjih nekaj letih. Menim, da se vsaj šest ekip lahko povsem realno bori za preboj v polfinale, tudi preostali dve moštvi pa zagotovo ne bosta lahka tekmeca. Četudi smo v prvem delu lige UPC Telemach brez težav osvojili prvo mesto z 20 zmagami in dvema minimalnima porazoma, je to pozabljeno, saj vseh osem klubov ligo za prvaka začenja z ničle. To je za nas še dodatne breme, a cilj ostaja: se torej vnovič uvrstiti v ligo NLB. Ko nam to uspe, pa bomo razmišljali naprej."

Rade Mijanović, trener Krke: "Čeprav smo v klubu z dosedanjim potekom sezone zelo zadovoljni, ne vidim razloga, da ne bi v tem ritmu nadaljevali tudi v ligi UPC Telemach za prvaka. Imamo precej močnih adutov, med katerimi bi posebej izpostavil moštveno igro, odlično vzdušje v klubu in okrog njega ter izjemne novomeške navijače, ki so trenutno v Sloveniji bržčas najboljši šesti igralec."

Damjan Novakovič, trener Zlatoroga Laškega: "Za nas je 'predsezona' končana, zdaj prihajajo na vrsto najbolj pomembne tekme ter z njimi več stresa. Menim, da so ekipe, ki so sodelovale v ligi NLB, pred nami v prednosti, a kljub temu je naš glavni cilj, da se Zlatorog vrne v jadransko tekmovanje. Kar pa bo vse prej kot lahko. Moštvo Uniona Olimpije je nesporen favorit za naslov prvaka, takoj za za njim pa so košarkarji Heliosa Domžal. Za preostali mesti v polfinalu lige UPC Telemach se bodo borile ekipe Krke, Zlatoroga, Geoplina Slovana in Luke Koper."

Rudolf Jugo, trener Geoplina Slovana: "Iz lige NLB smo resda izpadli, a to, kar se je zgodilo, je za nami. V ligi UPC Telemach bomo kljub vsemu merili proti vrhu. Imamo visoke ambicije, upam pa le, da bo za razliko od nekaterih drugih tekmovanj v slovenskem prvenstvu odločala le realna kakovost naše ekipe in velika želja po tem, da pokažemo čim boljše igre in z njimi posledično dosežemo čim boljši rezultat."

Predrag Milović, Luke Koper: "V ligi UPC Telemach za prvaka smo novinci, a zagotovo se vnaprej ne predajamo. Še posebej na domačem igrišču bomo skušali presenetiti vsakogar. Čeprav smo vse zastavljene cilje v pokalu Spar in ligi UPC Telemach izpolnili, bomo še naprej skušali napredovati korak za korakom in košarko na Obali dodatno dvigniti za raven višje. V zadnjih tednih smo zelo kakovostno in veliko trenirali, zato sem prepričan, da bodo moji košarkarji dali vse od sebe, da dobijo skalp tudi od realno boljših tekmecev."

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Ker smo cilj izpolnili že z uvrstitvijo v ligo UPC Telemach za prvaka, bomo le-to začeli popolnoma neobremenjeni in brez kančka pritiska. Upam le, da se nikdar ne bomo osramotili ter da bomo doma imeli večjo podporo kot v prvem delu tekmovanja. Zagotovo bomo vsak dvoboj odigrali na vso moč ter morda ob dobrem dnevu presenetili katerega od klubov, ki je bil od nas v prvem delu sezone lige UPC Telemach boljši."

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Glavna cilja, ki smo si ju zadali pred sezono, gre za preboj na finalni turnir pokala Spar in v ligo UPC Telemach za prvaka, smo že izpolnili, zato drugi del sezone pričakujemo povsem sproščeno. Zavedamo se, da nas čaka 14 težkih dvobojev, v katerih si želimo igrati čim bolje, zadovoljiti košarkarske navdušence v Škofji Loki ter biti več kot dostojen tekmec vsem sedmim klubom, s katerimi se bomo merili v naslednjih dveh mesecih. Zavedamo se, kam sodimo, a po drugi strani je bolj pomembno to, da sodimo med najbolj stabilne slovenske košarkarske sredine. To pa ne pomeni, da ne bomo naredili vsega za to, da koga od favoritov skušamo presenetiti." 
Omenjene organizacije:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -