Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Kraja na gradbišču
11.08.2008 PU Celje Tiskovni predst., 1857 ogledov, 0 komentarjev 
V petek ponoči so neznanci z gradbenega zabojnika v Šoštanju odnesli več električnih priključkov vrednih ...
 
POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE  –  PONEDELJEK,  11.8.2008

Lepo  pozdravljeni.

Na področju prometne varnosti smo na Celjskem v zadnjih treh dneh zabeležili tri prometne nesreče, ki so se končale s hudimi poškodbami.  V Senožetah se je hudo poškodovala voznica osebnega vozila, v Čepljah voznik motornega kolesa, v Celju pa sopotnik v  osebnem vozilu.

Najprej par besed o prometni nesreči, ki se je zgodila v petek v Senožetah, ko je 62-letna voznica, ki  je vozila iz smeri Poljčan proti Žičam, na ravnem odseku mokrega vozišča   izgubila oblast nad vozilom ter zapeljala s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo na  streho.  Voznica se je v nesreči hudo poškodovala.

V soboto nekaj minut čez polnoč, se je v prometni nesreči huje poškodoval 17 letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Vranskega proti Prekopi. Izven naselje Čeplje je na delu ceste, kjer se izvajajo dela trčil v zaščitno ograjo in postavljeno prometno signalizacijo ter padel po vozišču. Pri padcu se je voznik huje telesno poškodoval, 13 letni sopotnik pa lažje.

Danes nekaj pred eno uro zjutraj je do prometne nesreče prišlo še v Medlogu pri Celju. Nesreča se je zgodila, ko je  43- letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Čopove ulice proti Levcu. V bližini  križišča glavne in regionalne ceste  je izgubil oblast nad vozilom, ki je  bočno zdrselo po vozišču in trčilo v robnik kolesarske steze, nato pa še v travnato nabrežino. Zaradi sunkovitega trka  se je vozilo večkrat prevrnilo, pri čemer je iz njega padel 40 letni sopotnik v vozilu in se  hudo poškodoval.

Nadaljujemo s kriminaliteto.

V petek dopoldne smo bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Tovstem na območju Laškega,  ko je  21-letni voznik s tovornim vozilom na domačijo na Tovstem, pripeljal zemljo za zasutje ceste. Pri vzvratni vožnji po strmem klancu navzdol je 21 letni voznik  do smrti povozil 64 letnega domačina,  ki je hodil ob zadnji strani tovornega vozila.  

V zadnjih treh dneh smo zabeležili tudi kup vlomov. Več o nekaterih v nadaljevanju.

V petek ponoči so neznanci z gradbenega zabojnika  v Šoštanju odnesli več električnih priključkov vrednih dobrih 1.000 €, s kioska na Celjski cesti Vojniku pa  za okoli 4.000 € cigaret.
 
V isti noči je bilo na Vranskem odtujeno  kolo z motorjem znamke Yamaha YQ50, vredno 1.450 €.

V soboto dopoldne smo bili najprej obveščeni o drzni tatvini, ko  je kolesar na  Ljubljanski cesti v Celju, 72- letni  peški iz rok iztrgal torbico. Celjski  policisti so hitro posredovali in v bližini prijeli 25 letnega osumljenca, doma iz območja Žalca. Torbico, ki jo je ukradel so mu zasegli in vrnili lastnici.

V  soboto je bilo vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo  na  Groharjevi ulici v Celju.  Lastnik pogreša nekaj zlatnine, gotovine, dva fotoaparata, prenosni računalnik ter nekaj oblačil.
 
V soboto ponoči  je do vloma prišlo še na  Muzejskem trgu v Celju, ko je bil iz enega od lokalov odtujen dnevni izkupiček.

Vlom v stanovanjsko hišo smo v Celju zabeležili tudi včeraj, zgodil se je na  Grčarjevi ulici. Lastnik pogreša več kosov različnega  orodja kot so motorne  in vbodne žage, ter električno Hilti orodje.

V Marija Dobju na območju Šentjurja je neznanec včeraj ponoči vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo še nevgrajena vhodna vrata, agregat, ter več platojev piva.

Še ostajamo na Šentjurskem.  Sinoči malo po 20.00 uri  je prišlo v Slivnici pri Ponikvi, pri nadzoru cestnega prometa, do poskusa preprečitve uradnega dejanja policistoma Policijske  postaje  Šentjur. Policista je pri postopku fizično napadel 37- letni domačin, ki je pred tem bežal z vozilom pred njima. Kljub temu, da je bil eden od policistov pri postopku lažje telesno poškodovan, je bil kršitelj obvladan in zaradi vinjenosti pridržan, zaradi kaznivega dejanja pa bo še ovaden.

V Zgornjem Sečovem pri  Rogaški Slatini pa si bodo občani nedeljsko  noč zagotovo zapomnili po močnejši eksploziji, ki se je zgodila malo pred eno uro zjutraj.  V eksploziji ni bil nihče telesno poškodovan, močno pa je bil  poškodovan hišni inventar, več sten in oken ter drugi različni predmeti. Materialna škoda   znaša po prvih ocenah okoli 30.000 €.  Prve ugotovitve preiskovalcev so pokazale, da je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina

Takole obsežno je bilo današnje policijsko  poročilu. V upanju, da bo  danes na našem območju mirneje vas lepo pozdravljam in želim uspešen začetek novega delovnega tedna.

S spoštovanjem!


                                                                                          Milena Trbulin  
                                                                                TISKOVNA PREDSTAVNICA
                                                                                POLICIJSKE UPRAVE CELJE  


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -