Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.04 - 30.04.2019
Mojca Kumerdej, razstava
01.04 - 30.04.2019
Urška Sotler: Pravljični svet Urškinega raja, razstava
23.04 - 23.04.2019
Urška Sotler: Izdelava ovitka za knjige iz blaga
24.04 - 24.04.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
25.04 - 25.04.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence

 Športne prireditve
29.04 - 29.04.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
01.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Šteharnikov vrh 1018m
11.05.2019
[planinstvo] Čistilna akcija na Smrekovcu
18.05 - 19.05.2019
[planinstvo] Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT)
25.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Kriško goro (1471m) in Tolsti vrh (1715m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Velik uspeh Elektre v pokalu SPAR
20.02.2009 Bojan Rotovnik, 2923 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Košarka:
Na finalnem turnirju pokala SPAR je danes Elektra Esotech dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/4 finalu s 70:64 premagala ekipo TCG Škofja Loka in se tako prvič uvrstila v 1/2 finale pokala SPAR. Na jutrišnji tekmi, ki bo potekala v dvorani Tri Lilije v Laškem ob 20:00, se bo Elektra Esotech pomerila z zmagovalcem ...
 

Velik uspeh Elektre v pokalu SPAR

Na finalnem turnirju pokala SPAR je danes Elektra Esotech dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/4 finalu s 70:64 premagala ekipo TCG Škofja Loka in se tako prvič uvrstila v 1/2 finale pokala SPAR. Na jutrišnji tekmi, ki bo potekala v dvorani Tri Lilije v Laškem ob 20:00, se bo Elektra Esotech pomerila z zmagovalcem tekme Geoplin Slovan : Krka Novo mesto. Neposreden prenos obeh 1/2 finalnih tekem bo na Šport TV!

STATISTIKA TEKME

VSE O POKALU SPAR 2008/09

POROČILO S TEKME IN FOTOGALERIJA (kosarka.si)

 

 


 

Opis tekme iz Prostimet.com:

Elektra Esotech - TCG Mercator 70:64 (17:11, 19:15, 19:19, 15:19)

V dvorani Tri lilije se je začela 3 četrtfinalna tekma, v kateri se bosta pomerila TCG Mercator in Elektra Esotech. Ločani so začeli s peterko Skok-Finžgar-Jankovič-Julević-Jokič, trener Borut Cerar pa je v ogenj poslal naslednjo peterko: Ivanovič-Horvat-Novak-Sjekloča-Ćup.

Po nekaj neuspešnih napadih na obeh straneh, je prve 4 točke na tekmi Dejan Ćup. Smo v 5 minuti tekme, TCG Mercator pa še naprej brez danega koša. Matic Vidic je moral posredovati, vzel je minuto odmora. Za tri je zadel Nikola Ivanovič in prednost Elektre je že 9 točk (9:0). Mrežo Elektre je načel Simon Finžgar, ki je zadel za dve točki, a na drugi strani za novo vostvo z 9 točkami zabija Sjekloča. Kot vse kaže se Ločani le prebujajo, saj je Julević zadel in znižal na 11:4, Borut Cerar pa je takoj reagiral z minuto odmora. Nadaljuje se izjemno uspešna igra Elektre, ki vodi že z 11 točkami prednosti (15:4). Sjekloča, ki je v prvih 8 minutah dal že 6 točk, tem pa dodal še kar 6 skokov, je naredil drugo osebno napako, dva prosta meta pa izkoristil Igor Jokič. Končala se je prva četrtina, ki jo je Elektra dobila s 17:11.

Druga četrtina se je začela z osebno napako Horvata, dva prosta meta pa je izkoristil Igor Jokič, ki je trenutno pri 6 točkah. Nova trojka Elektre, uspešen je bil Ernest Novak. V 12. minuti tekme je polaganje zadel Primož Skok in znižal na 20:15. TCG Mercator se je s košem Eda Muriča približal le še na 3 točke zaostanka. Kot vse kaže danes igra ne steče brez Sjekloče, ki se vrača na igrišče. Ločani so prek Mulaliča znižali na 3 točke zaostanka, a hitro je odgovoril Ćup in rezultat je 24:19. Džambič je prednost Elektre v 16. minuti zvižal na 7, a hitro je s trojko odgovoril Finžgar. Elektra je naredila delni izid 5:0 in prednost je spet visokih 9 točk. Vidic je seveda takoj zahteval minuto odmora. Druga četrtina gre počasi proti koncu. Prednost Elektre minuto do konca prvega polčasa je 10 točk. Končan je prvi polčas, prednost Elektre je 10 točk (36:26). V prvem polčasu je sijajno igro prikazal Sjekloča, ki je zbral 6 točk, 8 skokov in 3 podaje. Pri Trgovcih je najboljši strelec Mirko Mulalič, ki je dosegel 7 točk, toda njegov met za 3 točke ni nič kaj preveč obetajoč (0:5).

Tretjo četrtino je s trojko odprl Jankovič, a Ivanovič in Džambič sta takoj zvišala na 11 točk prednosti. Na 9 za znižal Finžgar, a spet je odgovoril Ivanovič. Ločanom nikakor ne steče igra v napadu. Prednost Elektre je sedaj že 13 točk (44:31). Po 26 minutah igre je rezultat 46:38 v korist Elektre. Nadaljuje se boljša igra Elektre, ki je preko Ćupa spet povedla za 13 točk. Sledilo je nekaj uspešnih napadov na eni in na drugi strani. Elektra 10 minut do konca vodi za 10 točk in je blizu uvrstitve v polfinale. A TCG Mercator je že pokazal, da zna obrniti srečanje povsem na koncu, tako da nas čaka še zanimiva zadnja četrtina.

Zadnjo četrtino je s košem začel Jokič, ki je pri 15 točkah in 7 skokih. Na nasprotni strani je vrnil Sjekloča, ki se bila dvojnemu dvojčku. 8 minut do konca je za tri zadel Julevič in znižal na 57:50. Sledilo je nekaj neuspešnih napadov na obeh straneh, potem pa je še eno trojko zadel Julevič in rezultat je 57:53. Finžgar je 6 minut do konca znižal na samo 2 točki zaostanka. Zadeva, v zadnji četrtini prerojeni Mensud Julevič in rezultat je izenačen na 57. Tri zaporedne točke Nikole Ivanoviča in Vidic je moral vzeti minuto odmora. Skok je zgrešil za tri, a na drugi strani prav tako neuspešen Džambič. za tri meče Julevič in... zadel je! Rezultat je poravnan na 60. Hitro koš Novaka, a na drugi strani vrača Skok. Za tri je zgrešil Novak, a skače Sjekloča in popravlja. Na drugi stani še enkrat Julevič. Dva zaporedna koša Elektre, ki minuto in 25 sekund do konca vodi za 4 točke. Jokič za tri - neuspešno. Na drugi strani izgubljena žoga Elektre, a tudi Julevič je storil isto napako. Tehnična osebna napaka loške klopi in Ivanovič zadeva dva prosta meta. Kot vse kaže bo Elektra le obranila prednost iz prvih treh četrtin. Zmaga gre h Elektri, ki se veseli polfinala. Pomerila se bo z zmagovalcem tekme Geoplin Slovan - Krka.


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -