Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

V novembru 6. srečanje gospodarstva v Savinjsko-šaleški regiji
29.10.2003  1727 ogledov, 0 komentarjev 
V Velenju se bo 7. novembra začelo že 6. srečanje gospodarstva v Savinjsko-šaleški regiji, ki bo potekalo ves mesec november. Nosilna tema letošnjega srečanja je Uspeti v EU – Izzivi gospodarstvu in družbi. Srečanje skupaj pripravljajo ...
 

V Velenju se bo 7. novembra začelo že 6. srečanje gospodarstva v Savinjsko-šaleški regiji, ki bo potekalo ves mesec november. Nosilna tema letošnjega srečanja je Uspeti v EU – Izzivi gospodarstvu in družbi. Srečanje skupaj pripravljajo Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija, GZS Savinjsko-šaleška območna zbornica, območni obrtni zbornici Velenje in Mozirje ter Mestna občina Velenje. Predsednik glavnega odbora srečanja je predsednik uprave Gorenja, d.d., mag. Franjo Bobinac.

Srečanje je letos razdeljeno v štiri vsebinske sklope – plenarni del, poslovni dogodki, okrogle mize in odprtje evro info točk. Celotna prireditev bo evropsko obarvana, saj želijo organizatorji podjetja in družbo usmeriti v razmišljanje, kako bomo delali in živeli v Evropski skupnosti, kakšne priložnosti in omejitve so pred nami in kaj je potrebno storiti, da bomo v EU uspeli.

Srečanje so bo začelo 7. novembra s plenarnim delom v velenjskem hotelu Paka, na katerem se bodo z referati predstavili minister za evropske zadeve dr. Janez Potočnik, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo mag. Mateja Mešl, predsednik uprave Gorenja mag. Franjo Bobinac, docent ljubljanske ekonomske fakultete dr. Matej Lahovnik in direktor podjetja BSH hišni aparati Nazarje Matjaž Lenassi.

Med poslovnimi dogodki, ki bodo potekali v okviru 6. srečanja gospodarstva, velja še posebej izpostaviti Srečanje grozdov, ki ga organizatorji v hotelu Paka v Velenju pripravljajo 13. novembra. Izkušnje in rezultate povezovanja v grozde ter pričakovane trende na tem področju bo predstavila državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo mag. Mateja Dermastja, sledile pa bodo še predstavitve posameznih nacionalnih in lokalnih grozdov.

Do konca meseca novembra se bodo v Velenju, Mozirju in Gornjem gradu zvrstile še številne okrogle mize z naslovi Regionalni vidik učinkovitosti raziskovalcev in raziskovalnega dela, Vključevanje slovenskega malega gospodarstva v notranji trg EU, Državni in evropski vidiki razvoja regij ob prehodu iz statističnih v razvojne regije, Podjetništvo za 21. stoletje, Uravnoteženo prostorsko načrtovanje – osnova za gospodarski razvoj regije, Nova zaščita skupnega evropskega trga – okolju in potrošniku prijazni proizvodi, Infolink – borza ponudbe in povpraševanj – preprost korak do poslovnih partnerjev na svetovnem spletu, NLB – vaš partner ob vstopu v EU in Postani mojster/mojstrica – promocija poklicev in poklicnega izobraževanja.

V dneh med 7. in 13. novembrom bodo v sklopu srečanja v petih krajih odprli Euro informacijske točke, kjer bodo dosegljiva različna predstavitvena gradiva o vključevanju Slovenije v Evropsko unijo. 7. novembra bodo informacijsko točko odprli v velenjski Kulturnici, 8. novembra v kulturnem domu v Šmartnem ob Paki, 12. novembra v Placu v Ljubnem ob Savinji in  v Blagovnici Mozirje, 13. novembra pa še v Mestni galeriji v Šoštanju.

V okviru 6. srečanja gospodarstva v Savinjsko-šaleški regiji bo potekalo še nekaj spremljevalnih dogodkov – odprtje vodnega parka Term Topolšica, odprtje prenovljene velenjske športne Rdeče dvorane, podelitev priznanj GZS za urejeno delovno okolje ter svečanost ob 50-letnici tednika Naš čas.

 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (20.07.)
 
20.07.1959  Zgodilo se je ... 20. malega srpana 1959
20. julija 1959 so v Šoštanju ob 100. obletnici gasilstva odprli nov gasilski dom;
 
 
20.07.1997  Planinski dogodki
V Koprivni se je zaključil prvi tabor mladih planincev, ki ga je PD Šoštanj organiziralo skupaj s PD Gornja Radgona.
 
 
20.07.1999  Planinski dogodki
PD Šoštanj konča z deli na sprehajalni poti od Ceste talcev do Pustega gradu, ki jo je uredilo na pobudo Občine Šoštanj.
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -