Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) - Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamni�ka Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Tiskovna konferenca
16.07.2009 Občina Šoštanj, 2311 ogledov, 0 komentarjev 

Danes, 16. julija 2009, je na Občini Šoštanj potekala tiskovna konferenca, na kateri so sodelovali župan Občine Šoštanj in poslanec v državnem zboru Darko Menih, poveljnik civilne zaščite Občine Šoštanj Peter Radoja, poveljnik poveljstva Občine Šoštanj Boris Lambizer in predstavniki medijev.

 

Danes, 16. julija 2009, je na Občini Šoštanj potekala tiskovna konferenca, na kateri so sodelovali župan Občine Šoštanj in poslanec v državnem zboru Darko Menih, poveljnik civilne zaščite Občine Šoštanj Peter Radoja, poveljnik poveljstva Občine Šoštanj Boris Lambizer in predstavniki medijev.

Župan Občine Šoštanj in poslanec v državnem zboru Darko Menih je predstavil kronologijo dogajanja neurja, ki se je zgodilo v petek, 1. julija 2009, do danes. Zahvalil se je vsem, ki so kakorkoli pomagali pri intervencijskih ukrepih: geologu dr. Andreju Blažič, civilni zaščiti, prostovoljnim gasilskim društvom, Premogovniku Velenje, Termoelektrarni Šoštanj, Karitas, Komunalnemu podjetju, Elektro podjetju – poslovna enota Velenje, Občini Braslovče, gospodu Bogataju iz civilne zaščite RS, gospodu Vivodu iz Ministrstva za okolje in predvsem sosedom, krajanom in tudi ostalim, ki so priskočili na pomoč.

Poveljnik civilne zaščite Občina Šoštanj Peter Radoja je predstavil intervencijske ukrepe, ki potekajo na ogroženih in kriznih področjih. Do danes so že uspeli zagotoviti prehod oz. prevoznost ter so zasilno rešili infrastrukturo (elektriko, vodo, …). Osem družin se je včeraj že vrnilo v svoje hiše. Družinama Molan in Reberšak vselitev še nekaj časa ne bo možna, zato jim je Občina Šoštanj preko Stanovanjskega sklada RS ponudila stanovanja, v katera se bosta začasno vselili.

Ustanovili so komisijo za reševanje elementarnih nesreč, ki je podala tudi prvo oceno direktne škode na objektih in infrastrukturi, ki znaša 440.137,00 EUR. Pričakujejo še oceno regijske komisije, ki bo ocenila Janžovnikov in Molanov plaz (Molan in Reberšak). Za intervencijske ukrepe pa je civilna zaščita namenila 112.000,00 EUR. Dokončnih stroškov sanacije še ni možno oceniti, dokler ne pridobijo geoloških izsledkov, vendar se okvirna številka že nagiba čez dva milijona evrov.

Problematičen pa je še vedno Janžovnikov plaz, ki je večji kot je sprva kazalo. Kljub pilotiranju, da bi deloma ustavili premikanje tal, jim plazu ni uspelo ustaviti. Tako je v nevarnosti že četrta hiša. Po pregledu geologa hiše sicer stojijo na trdnem terenu, lahko pa vseeno pride do razpok na stanovanjskih objektih.

Poveljnik poveljstva Boris Lambizer je predstavil gasilske intervencije v Občini Šoštanj za dneva 10. in 11. julij 2009. Na terenu je bilo 71 gasilcev iz dveh gasilskih društev, ki so opravili preko 1.000 ur prostovoljnega dela in pri tem uporabljali 8 gasilskih vozil. V soboto, 11. julija, so ponoči izvedli tudi nočno stražo na Janžovnikovem in Molanovem plazu. Ob napovedanem slabem vremenu čez vikend, pa bodo znova priskočili na pomoč.
Geolog dr. Andrej Blažič opravlja geološke raziskave tal in bo poslal izsledke na Ministrstvo za okolje in prostor skupaj z možno rešitvijo, predvsem za Janžovnikov plaz.

Na nove padavine, ki so napovedane za soboto, so se pripravili. Povečali so zalogo folije, s katero bodo prekrili čim več plazov, na najbolj kritičnih pa bodo seveda uvedli tudi stražo oziroma organizirali gasilsko patruljo, ki bo sproti pregledavala teren, da bodo lahko pravočasno intervenirali, če bo potrebno.


 
Omenjene organizacije:
OBČINA ŠOŠTANJ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (22.08.)
 
22.08.1956  Zgodilo se je … 22. velikega srpana 1956
22. avgusta leta 1956 je skupščina Občinskega ljudskega odbora Šoštanj izglasovala ustanovitev nižje državne glasbene šole Velenje, ki je pred tem tri leta delovala v okviru velenjske Svobode.
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -