Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Deklici rešila iz goreče hiše
05.12.2003 2185 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
VEČER: Ognjeni zublji so predsinoči okoli 21. ure zajeli poslovno-stanovanjski objekt v Gabrkah pri Šoštanju. Ogenj se je nato hitro razširil še na sosednjo stanovanjsko hišo. Gasilci iz osmih gasilskih brigad ...
 

VEČER:: Petek, 5. December 2003 - Stran: ZADNJA STRAN

Družini iz Gabrk pri Šoštanju sta čez noč ostali brez strehe nad glavo

Deklici rešila iz goreče hiše

Požrtvovalna gasilca sta se skozi gost dim prebila do zgornjega nadstropja, kjer sta bili deklici - Obe družini sta se začasno preselili k znancem

Ognjeni zublji so predsinoči okoli 21. ure zajeli poslovno-stanovanjski objekt v Gabrkah pri Šoštanju. Ogenj se je nato hitro razširil še na sosednjo stanovanjsko hišo. Gasilci iz osmih gasilskih brigad iz Gabrk, Šoštanja in Velenja so med posredovanjem iz goreče hiše rešili osem- in devetletno deklico, ki sta spali v zgornjih nadstropjih nad gostinskim lokalom. Pri požaru je na objektih nastalo za okoli pet milijonov tolarjev škode, vzrok požara pa policisti in kriminalisti še raziskujejo. To je bilo zapisano v skopem policijskem poročilu. Po prihodu na kraj dogodka je bilo mogoče videti precej hude posledice. Dve družini sta namreč čez noč ostali brez strehe nad glavo.

Pod stanovanjskim delom hiše v Gabrkah ima družina Križnik gostinski lokal. V sredo zvečer okoli 21. ure so bili poleg natakarice v njem še trije gostje. In prav gostje so opazili, da je v stanovanjskem delu, kjer sta tedaj že spali osemletna Andreja in leto dni starejša Petra Križnik, izbruhnil požar. Gostje so skušali nesrečni deklici najprej rešiti sami (staršev tedaj ni bilo doma), ko pa jim to ni uspelo, so o požaru obvestili tamkajšnje gasilce.

Bogdan Lampret iz prostovoljnega gasilskega društva Gabrke je bil predsinoči na kraju dogodka med prvimi, ki so pomagali gasiti in rešiti, kar se je še dalo rešiti. Včeraj nam je povedal: "Prve ugotovitve kažejo, da je zagorelo na podstrešju nad gostinskim delom objekta. Gostje lokala so najprej skušali rešiti deklici. Ker se niso mogli prebiti do njiju, so na pomoč nemudoma poklicali gasilce. Takoj smo prispeli na kraj požara in se najprej lotili reševanja deklic. Požrtvovalna gasilca Igor Rezman in Dejan Ramšak sta se skozi dim, videlo se ni pravzaprav nič, prebila do zgornjega nadstropja, kjer sta bili deklici. Mlajšo Andrejo sta rešila iz postelje, kjer se je pokrila z odejo, starejša Petra je bila že na balkonu. Šele ko smo rešili deklici, smo se lotili gašenja. Pri gašenju je sodelovalo okoli 80 gasilcev iz Gabrk in okolice, na pomoč so nam priskočili tudi kolegi iz Šoštanja in Velenja. Požar, ki se je razširil na podstrešje sosednje hiše, kjer stanuje družina Melanšek, smo pogasili okoli 23. ure. Posledice požara so hude za obe družini. Križnikovim je zgorelo praktično vse imetje. Ostalo jim je le nekaj kosov oblačil. Tudi družina Melanšek, ki ji je požar uničil podstrešni del hiše, voda pa je nato uničila preostale prostore, se mora izseliti," je še dodal Lampret.

Dve družini sta čez noč ostali brez strehe nad glavo. Obema so vsi obljubili pomoč pri reševanju nastalih težav. Že v jutranjih urah jih je obiskal tudi šoštanjski župan Milan Kopušar, ki je obema družinama ponudil nadomestni stanovanji. Znova se je pokazala človeška solidarnost. Tako se je družina Melanšek že preselila v hišo prijateljev v Gabrkah, Križnikovi so se začasno preselili k prijateljem v Šoštanj. O nadaljnji pomoči se bodo dogovorili na sestanku krajevne skupnosti.

"Obema družinama bomo skušali pomagati po najboljših močeh, da si opomoreta po hudi nesreči, ki ju je prizadela. Kaj je povzročilo požar, še ne vemo, saj so bili včeraj ves dan na delu kriminalisti, ki so raziskovali vzroke nastanka. Sodeloval je tudi delavec Elektra. Eden možnih vzrokov za požar bi lahko bil tudi kratki stik na električni napeljavi," je sklenil Bogdan Lampret.

Gordana Possnig


 
Omenjene organizacije:
PGD GABRKE
PGD LOKOVICA
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ-MESTO
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO TOPOLŠICA
KS GABERKE
OBČINA ŠOŠTANJ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (21.07.)
 
21.07.1976  Zgodilo se je ... 21. malega srpana 1976
21. julija leta 1976 so Šoštanjčani dobili nov zdravstveni dom;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -