Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Dela domačih ustvarjalcev napolnila šoštanjsko galerijo
06.06.2011 Tjaša Rehar, 1244 ogledov, 0 komentarjev 

Od četrtka je v šoštanjski galeriji razstava del domačih umetnikov – kiparjev, fotografov in slikarjev. Gre za razstavo, ki so jo ob 100. obletnici mesta Šoštanj pripravili skupaj člani Krajevne skupnosti Šoštanj in Zavod za kulturo Šoštanj.

 

Od četrtka je v šoštanjski galeriji razstava del domačih umetnikov - kiparjev, fotografov in slikarjev. Gre za razstavo, ki so jo ob 100. obletnici mesta Šoštanj pripravili skupaj člani Krajevne skupnosti Šoštanj in Zavod za kulturo Šoštanj.

»Krajevna skupnost Šoštanj je želela s to likovno razstavo obeležiti praznovanje in dati možnost domačim avtorjem, da se predstavijo in mogoče tudi spoznajo. Tako smo tudi organizatorji ob tem spoznali več stvari, med njimi najprej to,  da se avtorji zavedajo lepot domačega kraja in da imamo v svojem okolju čudovite , celo odlične ustvarjalce, ki  da jih premalo cenimo,« je med drugim dejala povezovalka programa ob otvoritvi razstave Milojka Komprej.

O sami postavitvi razstave je spregovoril Franc Klanfer, ki je med drugim povedal, da so avtorji dali še več del za to razstavo, da pa žal vseh niso mogli vključiti. Že tako je sama postavitev predstavljala nemalo težav zaradi pestrosti avtorjev in seveda raznolikosti njihovih del. Na razstavi pa sodeluje 24 avtorjev.

V imenu avtorjev je spregovoril Jože Svetina, avtor, ki je v našem okolju nepogrešljiv in je tudi sam Šoštanj že velikokrat upodobil. Dejal je, da se avtorji razstave med seboj slabo poznajo, svojim kolegom pa je namenil veliko hvale in jih spodbudil k nadaljnjemu ustvarjanju.

Predsednica Krajevne skupnosti Šoštanj mag. Vilma Fece pa je med drugim poudarila, da morajo biti Šoštanjčani ponosni ne samo na svojo bogato zgodovino in gospodarstvo, temveč tudi na svojo kulturo, kar dokazuje tudi tokratna razstava v Mestni galeriji Šoštanj.

Avtorje in postavljavce razstave je ob koncu izjemno pohvalil še župan Občine Šoštanj in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Darko Menih, ki je razstavo odprl. V svojem kratkem nagovoru je poudaril nekaj najpomembnejših dejstev iz preteklosti, ki so vplivala na to, da je Šoštanj danes takšen, kot je: podelitev trških pravic, izgradnja Tovarne usnja, nato Termoelektrarne in nazadovanje zaradi predvidenega izkopavanja premoga pod mestom. Pred stotimi leti pa seveda podelitev mestnih pravic, ki jih je Šoštanju dodelil takratni cesar Franc Jožef I.. Temu častitljivemu jubileju je namenjena tudi tokratna razstava. Župan je izrabil to priložnost, da je na prvi izmed junijskih prireditev, posvečeni 100. obletnici mesta Šoštanj, obiskovalce povabil še na ostale dogodke.  

Prvi bo že jutri, v torek, ko bo v Avli Osnovne šole Šoštanj prireditev z naslovom Ob 100-letnici mesta Šoštanj Osnovna šola Šoštanj. Učenci in učitelji OŠ Šoštanj pripravljajo simpatično predstavitev šolstva v Šoštanju pred stotimi leti in danes. Prireditev se bo pričela ob 18. uri.  


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -