Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) - Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

MOŠTVO ŠBK 1 ZNOVA KLUBSKI PRVAK SLOVENIJE
04.04.2014 Zmagoslav Žibert, 2363 ogledov, 0 komentarjev 
Bridge:

Postojna, Topolšica, Maribor, Celje - Pravijo, da gre v tretje lažje... Moštvo ŠBK 1 si je pot do zmage v slovenski bridge ligi 2014 tlakovalo šele z vrhunsko igro v neposrednem dvoboju predzadnjega kroga proti takrat vodilnemu moštvu BK Tivoli 1. Na srečen razplet tekmovanja pa je nato ugodno vplival še poraz moštva Maribor 1 v zadnjem krogu tekmovanja.

 


Zaključni del slovenske bridge lige, ki jo organizira tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije, je zadnji konec tedna v marcu prinesel nov velik rezultatskih uspeh igralcem Šaleškega bridge kluba, ki so tretjič zapored osvojili naslov klubskega prvaka Slovenije za leto 2014. V najmnožičnejšem tekmovanju, ki ga predstavlja bridge liga, je nastopilo 18 klubskih moštev v dveh kakovostnih razredih.

V 1. bridge ligi je tako nastopilo najboljših 10 moštev, ki so se v eno krožnem ligaškem tekmovanju (2 x 16 bordov) pomerila med seboj. Podobno je veljalo za 8 moštev, ki so nastopila v 2. bridge ligi. Šaleški bridge klub je v obeh ligah nastopil s svojim moštvom igralcev. Za posamezna klubska moštva so nastopili zmani vrhunski igralci in tudi stalni člani reprezentance, ki za razvrstitev moštev prinašajo odločilne mojstrske točke. Pred začetkom lige so bili tako postavljeni prvi štirje nosilci v naslednjem vrstnem redu: BK Celje, BK Maribor, Šaleški bridge klub in BK Ljubljana.

Moštvo Šaleškega bridge kluba 1 je ligaški del tekmovanja in s tem obrambo naslova začelo dobro, saj je v uvodnih dveh krogih, ki sta bili odigrani na domačem terenu v Topolšici, dokaj gladko najprej premagalo (+32 IMP) prvo postavljeno moštvo BK Celje, nato pa presenetljivo izgubilo (-18 IMP) z moštvom BK Postojna 1.

Izredno izenačen je bil dvoboj tretjega kroga v Postojni med moštvom ŠBK 1 in moštvom BK Kočevje, ki ga je slednje odločilo v svojo korist s prednostjo + 3 IMP. V četrtem krogu so igralci Šaleškega bridge kluba 1 nato zanesljivo premagali (+37 IMP) najslabše moštvo tokratne izvedbe bridge lige BK Maribor 2, kar je po štirih odigranih krogih oziroma po dveh igralnih dneh pomenilo uvrstitev na 5. mesto razpredelnice moštev v prvi bridge ligi.

Moštveni dvoboji so nadvse zanimivi, saj pari moštva igrajo posamezne razdelitve kart glede na pozicije pri mizi kot N-S, pri naslednji mizi pa kot E-W, kar dejansko pomeni, da v določeni igri posamezen par moštva nastopa kot izvajalec ali pa kot par v obrambi, ki poskuša preprečiti nasprotniku izpolnitev igre. Uspešnost moštva za dober rezultat v posamezni igri je tako odvisna tako od para, ki igro izvaja, kakor tudi od para, ki igro brani.

Sledilo je nadaljevanje lige v Mariboru in derbi proti moštvoma BK Maribor 1 in BK Ljubljana 1. Tudi na tokratnem turnirju je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 doseglo polovičen uspeh, saj je najprej tesno izgubilo (-11 IMP) proti drugemu nosilcu bridge lige moštvu BK Maribor in premagalo moštvo BK Ljubljana. Po šestih ligaških krogih (2/3 tekmovanja) je tako prednost moštva BK Tivoli 1 na skupni razpredelnici znašala že več kot 16 VP pred četrto uvrščenim moštvom Šaleškega bridge kluba 1 in le redki so še verjeli, da je obramba naslova še mogoča.

Na zadnjem turnirju v Celju je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 najprej s precejšnjo razliko premagalo moštvo BK Tivoli 2 (+ 65 IMP), kar je ob porazu moštva Tivoli 1 pomenilo, da je pred zadnjima krogoma bil boj za naslov prvaka še povsem odprt, saj je moštvo Šaleškega bridge kluba 1 z visoko zmago bistveno zmanjšalo zaostanek za najboljšimi na lestvici. V odločilnem 8. krogu, ko sta se medsebojno pomerila tako drugo uvrščeno moštvo BK Postojna 1 in tretje uvrščeno moštvo BK Maribor 1 kot tudi takrat še vodilno moštvo BK Tivoli 1 in četrto uvrščeno moštvo Šaleškega bridge kluba 1, so po odigranih dvobojih in visokih zmagah moštev BK Maribor 1 (+43 IMP) in Šaleškega bridge kluba 1 (+32 IMP) že bili znani dobitniki medalj, ne pa tudi dokončen vrstni red.

Pred zadnjim krogom je namreč vodstvo na lestvici prevzelo moštvo BK Maribor 1, sledilo jim je z dobro točko zaostanka moštvo Šaleškega bridge kluba 1, tretje pa je bilo s slabimi 4 točkami zaostanka kljub porazu v derbiju moštvo BK Tivoli 1. V zadnjem krogu je nato takrat vodilno moštvo Maribor 1 izgubilo dvoboj proti moštvu BK Kočevje, moštvo Šaleškega bridge kluba 1 pa si je z visoko zmago (+84 IMP) proti moštvu Greens 31 zagotovilo nov že tretji zaporedni naslov klubskega moštvenega prvaka.

Po devetih kolih rednega ligaškega dela je tako moštvo Šaleškega bridge kluba 1 osvojilo prvo mesto (6 zmag, 3 porazi) z 126,38 VP točkami pred moštvom BK Tivoli 1, ki je doseglo 117,46 VP točk, ter moštvoma BK Maribor 1 in BK Postojna 1, ki sta zbrali 115,04 VP točk oziroma 109,23 VP točk.

Najboljši igralec Šaleškega bridge kluba velemojster bridge igre Bojan AMBROŽA je kot kapetan ponovno nezmotljivo vodil moštvo. Primerjalni izračun osvojenih točk (butler) v posameznih dvobojih potrjuje tokratno prevlado igralcev Šaleškega bridge kluba 1, saj so med 10 najboljšimi igralci na tej lestvici prav nosilci igre našega moštva. Po izboru kapetana pa sta najzaslužnejša za uspeh v ligi in MVP moštva naš najstarejši igralec Janko Mijoč in najmlajši igralec Gregor RUS.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 1, ki so tako osvojili svoj že tretji zaporedni, skupno pa že četrti naslov klubskega moštvenega prvaka Slovenije, so nastopili: Bojan AMBROŽ, Janko MIJOČ, Gregor RUS, Vincent GROTE, Slobodan KNEŽEVIČ in Zmagoslav ŽIBERT.

V 2. bridge ligi je uspešno nastopilo tudi moštvo Šaleškega bridge kluba 2, ki je v ligaškem delu osvojilo peto mesto.

Za moštvo Šaleškega bridge kluba 2 so nastopili: Nuša GOŠNIK, Stane GOŠNIK, Viljem JELEN, Karel ŠTIGLIC, Mihaela ŠTIGLIC, Alojz VRENČUR in Stane BREZNIK.


Končni rezultati slovenske bridge lige so dosegljivi na strani Bridge zveze Slovenije in Šaleškega bridge kluba:

Rezultati 1. bridge lige so dosegljivi na strani BZS ali ŠBK.   Butler

Rezultati 2. bridge lige so dosegljivi na strani BZS ali ŠBK.   Butler   


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -