Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Podpisi pogodb
19.06.2015 Tjaša Rehar, 528 ogledov, 0 komentarjev 

V tem tednu je Občina Šoštanj s svečanim podpisom pogodb v Vili Mayer zaključila postopke treh javnih naročil.

 

Nadgradnja sistema Bicy V ponedeljek sta župan Občine Šoštanj Darko Menih in direktor Šolskega centra Velenje mag. Ivan Kotnik podpisala pogodbo za nadgradnjo sistema BICY v Šoštanju. Gre za dve dodatni postaji, še pred poletjem bo zgrajena prva postaja v Metlečah, najkasneje do konca leta pa še druga v Topolšici. Nova pogodba zajema vzpostavitev dveh postaj, vsaka z osmimi mesti in petimi kolesi. Vrednost novih postaj skupaj z vzdrževanjem celotnega sistema znaša 72.000 evrov. Spomnimo, da je Občina Šoštanj v dogovoru z Mestno občino Velenje v lanskem letu vzpostavila avtomatiziran sistem izposoje mestnih koles z dvema postajama – eno v Tresimirjevem in drugo v Kajuhovem parku. Sistema sta kompatibilna, tako da si lahko kolo sposodimo v Velenju in ga vrnemo na postajo v Šoštanju in seveda tudi obratno. Vsak lahko ima kolo brezplačno v uporabi do 14 ur na teden, sistem pa je namenjen predvsem domačinom.

Prenova Trga svobode Največji letošnji projekt Občine Šoštanj je prenova Trga svobode. Pogodbo za prenovo trga sta v ponedeljek podpisala župan Občine Šoštanj Darko Menih in direktor podjetja Nival Invest, d. o. o., Marko Peter. Pogodbena vrednost del je 1.085.293,32 evrov. Projekt je pripravil Domino inženiring, d. o. o., Velenje, nadzor pa bo opravljajo Komunalno podjetje Velenje, d. o. o.. V ponedeljek po podpisu pogodbe so opravili tudi uvedbo v delo, z deli pa bodo pričeli v ponedeljek, 22. junija 2015. V času del bodo občasno zapore cest in trga. Dostop na trg bo ves čas mogoč – ali z ene ali z druge strani. Dela bodo potekala, tako da ne bodo ovirala delovanja lokalov, banke, trgovin in drugih obrtnikov. Vse uporabnike pa prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo. Trg bo v celoti prenovljen, položen bo kamen, na novo urejeno široko stopnišče pred občinsko stavbo, znotraj trga pa bo omejen promet. Dela bodo zaključena do konca oktobra.

Šolski prevozi Do konca šolskega leta je le še nekaj dni, župan Občine Šoštanj Darko Menih pa je podpisal novo pogodbo za izvajanje šolskih prevozov za naslednja štiri šolska leta z direktorjem podjetja APS, d. d., Zoranom Zagerjem. Do letos je imela Občina Šoštanj sklenjenih več pogodb – za različne relacije različne izvajalce. Na priporočila ministrstva pa smo v letošnjem letu na podlagi javnega naročila podpisali pogodbo z le enim krovnim izvajalcem. Najugodnejše je bilo velenjsko podjetje APS, d. d., ki nastopa s partnerjem Izletnik Celje, d. d., in tri podizvajalce: Vrčkovnik Rudi, s. p., Strehar Roman, s. p., in Mazej Jožef, s. p.. Ob podpisu pogodbe je župan Menih poudaril, da do sedaj nesreč pri izvajanju šolskih prevozov ni bilo in da je največja želja vseh, da tako ostane tudi v prihodnje. S tem so se strinjali tudi vsi izvajalci in obljubili, da bo njihova glavna skrb varno pripeljati otoke v šolo in nazaj domov. Dnevno se v občini Šoštanj v šolo pelje več kot 400 otrok. Za nameček je občina tudi zelo hribovita in razvejana, kar se odraža tudi na cestah. Zahtevnosti posameznih prog so bile prilagojene zahteve javnega naročila za vsako relacijo. Javno naročilo za izvajanje šolskih prevozov je bilo ponovljeno, saj je bila v prvem naročilu zaradi previsokih cen oddana le ena relacija. S tokratnim naročilom je občina oddala še dvanajst relacij. Občina Šoštanj letno za šolske prevoze nameni 480.000 evrov.


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -