Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.05 - 31.05.2019
Razstava Grafiti
01.05 - 31.05.2019
Razstava Pomlad v vrtcu
22.05 - 22.05.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
23.05 - 23.05.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
23.05.2019 ob 17:00 uri
Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

 Športne prireditve
18.05 - 19.05.2019
[planinstvo] Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT)
20.05 - 20.05.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
25.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Kriško goro (1471m) in Tolsti vrh (1715m)
27.05 - 27.05.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
01.06.2019
[planinstvo] Planinski izlet po poteh 1. svetovne vojne KLUŽE - ROMBON - ČUKLA - BOVEC

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje - SPOT 2019
14.05.2019 25 ogledov, 0 komentarjev 

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT) 2019 bo na območje občin Nazarje, Mozirje, Šoštanj in Velenje 18. in 19. maja 2019 privabilo okrog 200 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki se bodo v različnih kategorijah potegovali za naslov državnih prvakov. Dvodnevno tekmovanje, na katerega so se uvrstile najboljše ekipe iz posameznih področnih lig (Gorenjsko-dolenjska, Podravska, Savinjska liga in liga Smrekovec), organizirajo Mladinska komisija PZS in planinska društva lige Smrekovec.

 

Planinska orientacija, ki ima v Sloveniji že več kot 60-letno tradicijo, predstavlja skupek znanj, izkušenj in uporabe tehničnih naprav za gibanje v naravi. Namen učenja orientacije je, da posameznik pridobi znanje, s katerim lahko samostojno in suvereno obvladuje gibanje v gorskem svetu. Planinska orientacijska tekmovanja so ena najbolj priljubljenih metod učenja orientacije, ki jo spodbuja tudi Mladinska komisija PZS. Od drugih orientacijskih preizkušenj se razlikujejo po tem, da pri udeležencih preverjajo tudi planinsko znanje in veščine, kot so izdelava vozlov, poznavanje gorstev, rastlinstva in živalstva, prva pomoč in druge vsebine planinske šole. Tekmovalci, ki tekmujejo v ekipah po tri do pet članov, so razdeljeni v enajst kategorij: A - učenci do 6. razreda osnovne šole, B - učenci od 7. do 9. razreda osnovne šole, C - srednješolci (od 1. letnika srednje šole do 18. leta), Č - mladina (od 19. do 26. leta), D - člani (nad 27 let), E - starejši (člani nad 40 let), F - družine (najmanj eden od staršev in otroci do zadnjega razreda OŠ), G1 - odprta (manj zahtevna, za osnovnošolce, primerljiva s kategorijo B), G2 - odprta (manj zahtevna, za ostale), H - odprta (zahtevna, primerljiva s Č in D) in I - odprta (srednje zahtevna, primerljiva s C).

 


Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje 2019 na območju občin NazarjeMozirjeŠoštanj in Velenje ob pomoči Odbora za orientacijo Mladinske komisije PZS organizirajo planinska društva lige Smrekovec. Tekmovalci bodo poleg izbrušenega znanja iz orientacije, splošnega planinskega znanja, poznavanja splošnih planinskih dogodkov in dobre telesne pripravljenosti morali pokazati še praktično poznavanje snovi planinske šole ter dodatnega gradiva o Smrekovškem pogorju. Letošnjega SPOT-a se bo udeležilo več kot 60 ekip. Za naslov državnega prvaka v planinski orientaciji se bo s kompasom in zemljevidom v rokah potegovalo okrog 200 tekmovalcev iz vse Slovenije.

 

Tekmovanje se bo za kategorije C, Č, D, H in I začelo v soboto, 18. maja, ob 8.30 pred nekdanjo OŠ Lepa Njiva v Mozirju, planince zvečer čaka še nočno tekmovanje. Vrhunec orientacijskega dogajanja bo v nedeljo, 19. maja, saj bo na tekmovalnem prizorišču vseh 60 ekip. Pri OŠ Škale v Velenju bodo organizatorji ob 8. uri pozdravili tekmovalce, sledil bo start ekip v kategorijah A, B, E, F, G1 in G2, medtem ko bodo tekmovalci v kategorijah C, Č, D in H in I po zgodnjem startu takrat že na progi. Cilj vseh ekip bo na OŠ Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju, kjer bo okrog 16. ure sklepna prireditev s podelitvijo priznanj. Prve tri uvrščene ekipe v kategorijah C, E in Č/D (absolutno) bodo sodelovale na mednarodnem tekmovanju v planinski orientaciji, ki bo oktobra v Bosni in Hercegovini.


"Tekmovalci lahko pričakujejo izjemno zanimivo tekmovanje, ki bo začinjeno z nekaj drugačnimi nalogami kot na preteklih SPOT-ih. Tisti, ki bolj redko zahajajo v naše konce, bodo lahko spoznali izjemno pestrost ter predvsem lepoto Smrekovškega pogorja in njegove narave, zato verjamemo, da se bodo v Šoštanj in njegovo okolico še kdaj vrnili. Celoten organizacijski odbor se bo maksimalno potrudil, da se bodo vsi tekmovalci počutili dobro, predvsem pa varno, zato vabimo vse, ki jih zanima planinska orientacija, da se prijavijo na tekmovanje. Zagotovo jim ne bo žal,"
 napoveduje vodja tekmovanja Jure Grudnik, predsednik PD Šoštanj.

 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -