Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Dediščina preteklosti za prihodnost
18.09.2004 Marjan Lipovšek, 1817 ogledov, 0 komentarjev 
Občina Šoštanj slavi svoj praznik 30. septembra, ko je leta 1436 Šoštanj dobil trške pravice. Prireditve v čast občinskemu prazniku so začeli že prejšnjo soboto, ko je bilo v Gaberkah srečanje ljudskih pevcev in godcev Šaleške doline. V Mestni galeriji ..
 

VEČER: Sreda, 15. September 2004 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

V Šoštanju so se začele prireditve v čast občinskemu prazniku

Dediščina preteklosti za prihodnost

Rdeča nit letošnjega praznovanja je kulturna dediščina občine

Občina Šoštanj slavi svoj praznik 30. septembra, ko je leta 1436 Šoštanj dobil trške pravice. Prireditve v čast občinskemu prazniku so začeli že prejšnjo soboto, ko je bilo v Gaberkah srečanje ljudskih pevcev in godcev Šaleške doline. V Mestni galeriji Šoštanj je že bila nedeljska pravljična ura za otroke od 4. do 10. leta. Prav tako v Mestni galeriji Šoštanj je odprta razstava del slikarja Jožeta Svetine ob njegovi 70-letnici; razstava bo na ogled do 3. oktobra. Minuli petek in soboto je bil v Šoštanju mednarodni turnir v odbojki, v soboto, 11. septembra, pa praznik gasilcev in krajevne skupnosti Lokovica. V nedeljo je bila v Mestni galeriji še ustvarjalna delavnica za otroke.

V petek bo v Mestni galeriji večer z literati in glasbenimi gosti, poimenovan Hotenja ali Odreži si kos knjige in natoči glasbo. Prav tako v petek, pa še v soboto, 18. septembra, bo v Zavodnjah nad Šoštanjem 21. Mala Napotnikova kiparska kolonija. Šoštanj pa bo 17. septembra in 18. septembra prizorišče 1. memoriala Matjaža Natka, košarkarske legende Šaleške doline.

V soboto, 18. septembra, bodo kar tri enodnevne prireditve. Na športnem igrišču v Pohrastniku bo tradicionalni turnir v malem nogometu za pokal občine Šoštanj, v Ravnah pri Šoštanju pa tradicionalno srečanje šaleških krvodajalcev. V Kavarni Šoštanj bo še Večer šansonov.

V sredo, 22. septembra, bo v Šoštanju dan brez avtomobila. Na Trgu bratov Mravljak in na rokometnem igrišču bodo mladi risali po cesti, pripravili pa bodo še tečaj rolanja. V petek, 24. septembra, bo Rock Kajuh, na katerem bodo predstavili Kajuhove pesmi malo drugače.

V soboto, 25. septembra, bo ob 9. uri predstavitev izdelkov domače obrti in kulinarične ponudbe na Šmihelovem sejmu. Pihalni orkester Zarja Šoštanj bo pripravil promenadni koncert. Predstavili se bodo tudi taborniki rodu Pustega gradu Šoštanj. Zvečer bo ob letnem bazenu vinska trgatev. V nedeljo, 26. septembra, bo že tradicionalni pohod na 1577 metrov visoki Smrekovec, v Mestni galeriji pa bo nova ustvarjalna delavnica za otroke; mladi bodo krasili svinčnike. V sredo, 29. septembra, bodo predstavili načrte za Muzej usnjarstva Šoštanj.

Osrednja slovesnost s svečano sejo sveta občine Šoštanj bo v četrtek, 30. septembra, ob 19. uri v Kulturnem domu v Šoštanju. Podelili bodo letošnja priznanja občine Šoštanj. Za častnega občana bodo razglasili primarija Janeza Polesa, doktorja medicine in internista, direktorja Bolnišnice Topolšica. Priznanje občine Šoštanj bosta prejela Anton Zvone Čebul iz Šoštanja in Anton Potočnik iz Zavodenj, dobitnika plaket občine Šoštanj pa bosta Jože Kompan iz Šoštanja in Ivanka Plešnik iz Raven pri Šoštanju.

V Kavarni Šoštanj bo v soboto, 2. oktobra, Rock˝n˝roll in blues večer. V petek, 8. oktobra, pa bo v Kulturnem domu prireditev v čast praznika krajevne skupnosti Šoštanj.

V dneh praznovanja bodo slovesno predali prometu tudi v celoti asfaltirano cesto iz Šaleške doline preko Slemena proti Črni na Koroškem.


 
Omenjene organizacije:
OBČINA ŠOŠTANJ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -