Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Gostovanje članske ekipe KK Elektra v Srbiji
16.09.2004 Bojan Rotovnik, 3575 ogledov, 0 komentarjev 
Košarka:
Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra se je odzvala vabilu Košarkarskega kluba ˝Mašinac˝ iz Kraljeva ter zgodaj zjutraj 9. septembra 2004 odpotovala na okoli 750 km dolgo pot na gostovanje v Srbijo z namenom, da odigra tri prijateljske tekme s ...
 

Gostovanje članske ekipe KK Elektra v Srbiji


Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra se je odzvala vabilu Košarkarskega kluba ˝Mašinac˝ iz Kraljeva ter zgodaj zjutraj 9. septembra 2004 odpotovala na okoli 750 km dolgo pot na gostovanje v Srbijo z namenom, da odigra tri prijateljske tekme s prvoligaši Srbije in Črne Gore.

Prvo prijateljsko tekmo je ekipa odigrala že na dan prihoda z ekipo Sloge iz Kraljeva, kjer se je že v začetku tekme lažje poškodoval center Elektre, Srboljub Nedeljkovič in tako zaključil z igranjem za čas gostovanja v Srbiji. Domačini so igro pričeli zelo agresivno, kar so sodniki tudi dopuščali. Zaradi posledic dolge poti, utrujenosti in odsotnosti enega izmed centrov gostujoče ekipe, so lahko domačini skozi celotno igro narekovali agresiven tempo igre. To se jim je obrestovalo s stalnim vodstvom in s končno zmago 85:69.

Drugi dan gostovanja, 10. septembra 2004, je članska ekipa Elektre odšla na prijateljsko tekmo v Čačak, kjer jih je pričakala domača ekipa Borca. Tokrat so se igralci Elektre že privadili na agresiven način igre domačih igralcev kar je privedlo do tega, da je bil na tej tekmi že v drugi minuti igre nepravično izključen igralec Elektre, Mitja Goršek. Zaradi lažje poškodbe Nedeljkoviča na pretekli tekmi in zaradi izključitve Gorška je ekipa Elektre celotno tekmo odigrala samo z enim centrom, Salihom Nuhanovičem. Kljub nepredvidenim odsotnostim dveh pomembnih igralcev je Elektra ves čas uspela slediti tempu igre in uspešno presenečala domačine z odvzetimi žogami in hitrimi protinapadi. Nobena od ekip si v času tekme ni pridobila večje prednosti, na koncu pa je zaradi pomanjkanja visokih igralcev Elektre v igri pod košem zmagala domača izbrana vrsta z rezultatom 97:89.

V soboto, 11. septembra, je ekipa Elektre odigrala zadnjo prijateljsko tekmo v času gostovanja v Srbiji in sicer z gostitelji, to je ekipo ˝Mašinca˝ iz Kraljeva. Gostujoči košarkarji so že na začetku prevzeli pobudo in domačim košarkarjem narekovali svoj tempo igre ter jih vedno znova presenečali z iznajdljivimi akcijami. Elektra je vodila skozi celotno tekmo, nekajkrat tudi z več kot 10 košev prednosti. V zadnji četrtini pa je zaradi večjega števila ključnih igralcev Elektre s štirimi in celo petimi osebnimi napakami domača vrsta pričela silovit napad na koš gostujoče ekipe, kar se jim je obrestovalo, saj so v nekaj minutah igre prišli na več kot 10 točk prednosti. Nato je trener Ante Perica dal priložnost za igro tudi mlajšim igralcem Elektre, ki so tako pridobivali pomembne igralske izkušnje. Na koncu so domačini dobili tekmo z 88:71.

Gostovanje Elektre v Srbiji se je izkazalo kot zelo koristno, saj se je lahko ekipa preizkusila tudi v težki in agresivni igri, ki se igra v Srbiji. Vsi klubi, proti katerim je igrala Elektra, nastopajo v 1. ligi Srbije in Črne Gore, kar pomeni, da so to močne ekipe z velikim številom kvalitetnih in visokih domačih igralcev. 

Igralci Elektre, ki so se pod vodstvom trenerja Ante Perice in pomočnika trenerja Boruta Cerarja udeležili gostovanja v Srbiji: Miha Čmer (kapetan), Mitja Goršek, Nikola Ivanovič, Dario Krejič, Srboljub Nedeljkovič, Marjan Vidovič, Dean Šipura, Luka Dobovičnik, Salih Nuhanovič, Danijel Vujasinovič in Marino Bursič.

Ljubitelji košarke bodo lahko 17. in 18. septembra 2004 spoznali kvaliteto članske ekipe Košarkarskega kluba ˝Mašinac˝ Kraljevo, saj bo le-ta sodelovala na 1. memorialu Matjaža Natka, ki ga bo v Športni dvorani Šoštanj organiziral Košarkarski klub Elektra. Več o memorialu si lahko preberete na spletnih straneh: http://www.kk-elektra.si.


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -