Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
26.08 - 26.08.2019
[košarka] POLETNI KOĹ ARKARSKI TABOR Ĺ OĹ TANJ 2019
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Vlom v kioske na Cesti Lole Ribarja
26.04.2005 PU Celje Tiskovni predst., 1461 ogledov, 0 komentarjev 
Na področju kriminalitete so policiste obvestili o vlomu v dva kioska na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju. Storilec je preko vikenda iz notranjosti objektov odtujil ...
 

POLICIJSKA UPRAVA CELJE

Šifra: 3A1-3-200-2/2005-4
Datum: 26.04.2005


POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE ZA TOREK, DNE 26.04.2005


Na območju Policijske uprave Celje so policisti preko včerajšnjega dne in današnje noči na področju prometne varnosti opravili ogled kraja 16 prometnih nesreč. V eni prometni nesreči s telesnimi poškodbami je pešec zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V drugi prometni nesreči s telesnimi poškodbami, o kateri so policiste obvestili ob 16.31 uri in se je zgodila v kraju Ljubija, to je na območju PP Mozirje, sta se dve osebi lažje poškodovali. V preostalih 14 prometnih nesrečah je na  vozilih nastala le večja ali manjša materialna škoda.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti zbirali obvestila za 23 novih kaznivih dejanj. Tudi tokrat so prevladovale tatvine v 7 primerih. Policisti so zbirali obvestila še za 3 vlome, 5 goljufij in 8 preostalih kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so tokrat posredovali v 4 primerih in sicer v 2 primerih na javnem in 2 primerih v zasebnem prostoru. Opravili so še ogled kraja samomora, nenadne smrti in zbirali obvestila za pogrešano osebo.

Do prometne nesreče z najhujšimi posledicami je prišlo včeraj ob 20.45 uri na regionalni cesti Šentjur - Črnolica, izven naselja Šentjur. 39 - letni voznik tovornega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Šentjurja proti Črnolici. V bližini odcepa za Slivnico se je v ostrem desnem preglednem ovinku srečeval z nasproti vozečimi vozili in pri tem s prednjim desnim delom nadgradnje tovornega vozila trčil v 68 - letnega pešca, ki je iz nasprotne smeri hodil ob robu vozišča. Po trčenju je pešca odbilo izven vozišča, v obcestni jarek, kjer je obležal hudo poškodovan. Kljub nudeni zdravniški pomoči je pešec zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Na območju Policijske uprave Celje je v prometnih nesrečah v letu 2005, do danes, umrlo 5 oseb (v letu 2004 pa 10).

Na področju kriminalitete so policiste obvestili o vlomu v dva kioska na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju. Storilec je preko vikenda iz notranjosti objektov odtujil alkoholne in brezalkoholne pijače ter glasbeni stolp z zvočnikoma in lastnika z dejanjem oškodoval za približno 60.000 tolarjev.

V Celju in sicer na Ljubljanski cesti je storilec prav tako preko vikenda vlomil v prostore tamkajšnjega vrtca. Iz prostorov sicer ni ničesar odtujil, je pa z dejanjem vseeno povzročil za 40.000 tolarjev materialne škode.

Zbirali so obvestila še o vlomu v poslovne prostore podjetja v Gajih v Celju. V tem primeru je storilec od sobote do včeraj zjutraj iz notranjosti odtujil LCD monitor, vreden 60.000 tolarjev.

Včeraj ob 14.45 uri so velenjske policiste obvestili o pogrešanju 19 - letnika, doma z območja Velenja. Navedeni je od doma odšel v noči na ponedeljek. Za pogrešanim je včeraj na območju Podkraja pri Velenju stekla iskalna akcija, v kateri so sodelovali sorodniki pogrešanega, občani in sosedje, gasilci PGD Velenje, policisti in vodniki službenih psov. Kljub intenzivnemu zbiranju obvestil in obširni iskalni akciji pogrešanega včeraj niso izsledili. Danes, nekaj po 06.00 uri, pa so sorodniki obvestili Policijsko postajo Velenje, da so navedenega živega našli na območju Gaberk. Policisti v zvezi zadeve še zbirajo obvestila.  

Spoštovani.
Pešci so kategorija najbolj izpostavljenih in ranljivih udeležencev v cestnem prometu, saj se skoraj vsaka prometna nesreča z udeležbo pešcev konča s telesno poškodbo.  
Voznik opazi ponoči ali v mraku temno oblečenega pešca na 26 m, svetlo oblečenega pešca na 38 m, pešca s kresničko ali odsevnim trakom pa na 136 m. Zaradi tega je predvsem na neosvetljenih delih vozišča v in izven naselja izredno pomembna uporaba kresničk in drugih odsevnih teles.

Za vse voznike motornih vozil pa naj velja pravilo, da naj bodo med vožnjo koncentrirani na prometno dogajanje, da pešca in ostale prometne okoliščine še pravočasno opazijo in ustrezno reagirajo. Vozite na primerni razdalji od desnega roba vozišča. Pri vožnji  mimo pešcev bodite pozorni na dovolj veliko bočno razdaljo, da ne pride do oplaženja ali trka. V primeru, ko opazite pred sabo pešca in je iz nasprotne smeri promet, ter ni dovolj prostora za vožnjo mimo njega, je potrebno počakati in ga nato obvoziti v dovolj velikem loku in ob obvezni uporabi smerokaza.

Vse udeležence v cestnem prometu, predvsem voznike motornih vozil,  pa bi tudi opozoril, da naj bodo danes še posebno previdni v okolici osnovnih in srednjih šol. Učenci in dijaki imajo namreč zadnji dan pouka pred krajšimi šolskimi počitnicami. Zato bodo verjetno še bolj razposajeni. Predvidite možnost nenadnega pojava otrok na vozišču, predvsem pa upoštevajte omejitve hitrosti in prednosti pešcev.

S spoštovanjem

Zoran Gradišnik
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE CELJE


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -