Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Naše občine List
04.05.2005 Brane Piano, 4861 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Ne občanski, občinski mora šoštanjski mesečni časopis List postati! Tako so se odločili na občini. Če se predsedniku vlade dozdeva, da javna televizija in radio javnega zavoda RTVS nista javna medija, temveč državna, potem ni čudno, da se tudi Občini Šošt
 

DELO, PIANO Brane, Sre 04.05.2005

Naše občine List

Ne občanski, občinski mora šoštanjski mesečni časopis List postati! Tako so se odločili na občini. Če se predsedniku vlade dozdeva, da javna televizija in radio javnega zavoda RTVS nista javna medija, temveč državna, potem ni čudno, da se tudi Občini Šoštanj zdi, da občinski časopis List, katerega ustanoviteljica je, ni javni medij, temveč občinski.
Šoštanjski list je ustanovila občina in ga iz proračuna tudi v večji meri financira, izdaja ga občinski Zavod za kulturo Šoštanj, ureja pa Peter Rezman. Že nekajkrat so na občini negovodovali, kadar je List objavljal komentarje, ki jim niso bili povšeči, zdaj pa so prek občinske referentke za odnose z javnostjo Tjaše Rehar kar naravnost povedali, kaj jih moti. List je njeno mnenje, napisano v prvi osebi množine, kar torej kaže razumeti kot mnenje občine same, upodobljene v županu Milanu Kopušarju, seveda vestno objavil.

Občino tako moti, da je v Listu vse več prispevkov iz sosednjih krajev, čeprav je, roko na srce, List registriran kot medij, ki piše tudi o dogajanju v sosednjih Velenju in Šmartnem ob Paki. Moti pa, najsibo občino, župana ali kar referentko, tudi to, da je v Listu premalo veselih novic. Tole z občine priporočajo Listu: »Se pa da praktično v vsaki stvari najti tudi kaj pozitivnega, kar naj bi bilo bistvo takšnih lokalnih časopisov. S pozitivno naravnanimi prispevki ljudje dobijo voljo in energijo za delo tudi v prihodnje. Po našem mnenju bi moral List občane Občine Šoštanj povezovati, ne pa jih razdruževati.«

Ko pišejo o tem, da List včasih objavi tudi kaj neresničnega ali nepreverjenega, ne pozabijo omeniti, da občina za njegovo izhajanje prispeva dve tretjini denarja, da je uredništvu v občinski stavbi zagotovila tudi prostore, potem pa dodajo, da bi morali funkcijo uredništva z odgovornega urednika, ki ga sedaj izvaja sam, razširiti na več ljudi, saj lahko svoj položaj izkoristi za podajanje lastnih mnenj in s tem vpliva na oblikovanje javnega mnenja.

Šoštanjski List je sicer vpisan v razvid slovenskih medijev pri kulturnem ministrstvu in tudi njegovi ustanovitelji in izdajatelji morajo spoštovati določila zakona o medijih. Namesto, da bi bili na Občini Šoštanj veseli, da se lahko na straneh Lista kdaj pa kdaj tudi pogledajo v zrcalo, želijo iz njega narediti še enega v množici preštevilnih pravovernih občinskih medijev, ki to formalno so, dejansko pa ne.

Sicer pa, če nam bodo javna televizijo in radio spremenili v državna, le kdo bo protestiral zaradi preobračanja javnega glasila v občinski časopis? Civilni pobudi in izražanju njenih mnenj so tudi v Šaleški dolini že zdavnaj prižgali svečo in klonili pod demokracijo, ki časti izrazoslovje in metode pretekle dobe, v kateri sta se oblasti učili tako slovenska levica, kakor desnica.


 
Omenjene organizacije:
OBČINA ŠOŠTANJ
ZKŠ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -